Morata și Rodri, suspendați pentru că au scandat „Gibraltarul este spaniol” după câștigarea EURO 2024

Publicat: 07 08. 2024, 16:16
Actualizat: 07 08. 2024, 16:16
Cu Alvaro Morata căpitan, naționala Spaniei a cucerit EURO 2024. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

Căpitanul Spaniei, Alvaro Morata, și coechipierul său Rodri au primit din partea UEFA o suspendare de un meci din cauză că au scandat „Gibraltarul este spaniol” la festivitățile organizate după câștigarea EURO 2024, potrivit BBC.

Asociația de Fotbal din Gibraltar (GFA) a depus o plângere oficială după scenele de la festivitățile din Spania. Forul spune că „a observat natura extrem de provocatoare și ofensatoare” a manifestărilor de la eveniment.

„Fotbalul nu are loc pentru un comportament de această natură”, au declarat reprezentanții GFA, membră cu drepturi depline a UEFA din 2013.

Morata și Rodri, suspendați la următorul meci al Spaniei

UEFA a decis să îi suspende pe Morata și Rodri „pentru nerespectarea principiilor generale de conduită, pentru încălcarea regulilor de bază de conduită decentă, pentru folosirea evenimentelor sportive pentru manifestări cu caracter nesportiv”.

Astfel, cei doi nu vor putea să joace în următorul meci al Spaniei, cel împotriva Serbiei de pe 5 septembrie.

Gibraltar este o enclavă la extremitatea sudică a Spaniei, care s-a aflat sub stăpânire britanică din secolul al XVIII-lea, dar pe care Spania o revendică de multă vreme.

Morata și Rodri au scandat „Gibraltarul este spaniol” la festivitatea organizată în Piața Cibeles din Madrid, pe 15 iulie, în prezența a zeci de mii de persoane. Cei doi au încurajat și publicul să scandeze același lucru.