Mircea Lucescu: Îmi pare bine pentru băieţi că au înlănţuit trei victorii. Am făcut o primă repriză excelentă

Publicat: 13 10. 2024, 11:40
Mircea Lucescu. Sursa foto: Zuma Press / Erdem Sahin

Selecționerul Mircea Lucescu este impresionant de performanța echipei națională a României, care a obținut o victorie impresionantă de 3-0 în fața Ciprului, marcând astfel a treia victorie consecutivă în Liga Națiunilor.

Victoria cu Cipru a consolidat poziția de lider a României în grupa sa, aducând echipa mai aproape de obiectivul de calificare la etapele superioare ale competiției. Golurile au fost marcate de Dennis Man, Răzvan Marin, și Radu Drăgușin, fiecare contribuind decisiv la rezultatul final.

Naționala se pregătește acum pentru următorul meci împotriva Lituaniei, care este considerat crucial pentru calificarea la Cupa Mondială. Confruntarea cu Kosovo pentru primul loc în grupă reprezintă o altă etapă importantă către succesul internațional.

”Am făcut o foarte bună primă repriză, excelentă, 3-0 nici nu prea reflectă realitatea. Am mai avut două-trei ocazii. Ne-am apărat foarte bine, foarte compact, extraordinar de decişi (au fost) jucătorii noştri în duelurile individuale, şi ne-am creat ocazii de gol. Am controlat jocul şi asta este important. Am impus un anume stil de joc care este aproape de ceea ce făceam noi cu mulţi ani înainte şi din acest punct de vedere am fost foarte eficienţi. Victoria este victorie, urmează un alt meci foarte dificil, contează foarte mult cum îi recuperăm pe aceşti jucători, mai ales că terenul a fost foarte moale, iar acolo ne aşteaptă un teren greu. Ne pare rău că l-am pierdut pe Bancu pentru acest meci. Îmi pare bine pentru băieţi că au înlănţuit trei victorii, ceea ce înseamnă foarte mult. E un lucru deosebit. Acum meciul ăsta a trecut, urmează un alt meci, la fel de important”, a declarat Lucescu la Prima TV.