Mircea Lucescu a părăsit Ucraina: „Au plecat dimineață în drum spre România”

Publicat: 25 02. 2022, 12:14
Sursa: Hepta

În această dimneață, Mircea Lucescu a plecat spre România din Kiev. Anunțul a fost făcut de Florin Cernat, fost jucător la Dinamo Kiev.

Antrenorul a decis să se întoarcă cu echipa Dinamo Kiev în Ucraina, după recunoașterea independenței regiunilor Doneţk şi Lugansk. Acesta declara că nu are frică de nimeni și că „treaba noastră este să facem fotbalul mai bun”.

Lucescu este în drum spre România

Mircea Lucescu intenționa să se întoarcă în țară ieri, însă a considerat prea riscant să traverseze întreaga țară cu mașina. În această dimineață, antrenorul a plecat spre România, împreună cu staff-ul tehnic, secunzii și alți 4 străini.

„Aseară am vorbit cu niște prieteni de la Kiev, erau la baza de pregătire a celor de la Dinamo Kiev. Mi-au povestit că toți jucătorii echipei au fost strânși, cazați la baza de pregătire a clubului, cu familii, copii. În cursul zilei de azi așteaptă variante pentru a pleca fiecare în țările lor.

Au și 4 străini, stafful tehnic, sunt acolo Mircea Lucescu și cu secunzii dânsului. Din ce am înțeles, ei au plecat dimineață în drum spre România, cu mașina. Alte variante nu au, pentru că aeroportul a fost bombardat. Nu au ce să mai facă acolo, toate competițiile sportive s-au anulat, antrenamentele nu se mai fac”, a declarat Florin Cernat, potrivit gsp.ro.

Mircea Lucescu, decizie neașteptată pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

După recunoașterea independenței regiunilor Doneţk şi Lugansk, Mircea Lucescu a luat decizia de a reveni cu echipa la Kiev.

„Joc cu echipa mea peste tot în Ucraina. Am fost antrenorul lui Șahtior până în ultimul moment, la incidentele din 2014. Nu mi-e frică de nimeni. Nu se pune problema ca Dinamo Kiev să nu revină din Antalya, pe 22 februarie. Treaba noastră este să facem fotbalul mai bun”, a declarat Mircea Lucescu, citat de www.aa.com.tr.