Ministrul Agriculturii, apel la calm: În România nu a intrat și nu va intra un bob de grâu din Ucraina

Ministrul Agriculturii, apel la calm: În România nu a intrat și nu va intra un bob de grâu din Ucraina
Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, le-a transmis fermierilor un apel la calm și susține că în țara noastră „nu va intra pe o perioadă de 30 de zile niciun bob de cereale din Ucraina”, transmite Agerpres.

Mesajul ministrului Agriculturii pentru fermierii români

Oficialul a declarat, luni seară, că vor beneficia de licențiere exclusiv fermierii și procesatorii români.

„În momentul de faţă, în România nu a intrat şi nu va intra un bob de grâu din Ucraina. Mai mult de atât, până la ora 24:00, aşteptăm planul transmis de Ucraina. Au transmis un plan provizoriu la care MADR şi Guvernul României au adus argumente pentru a încerca să licenţiem împreună societăţile comerciale, care vor încerca să facă o relaţie comercială între România şi Ucraina. Vreau să-i asigur pe toţi fermierii români, să stea calmi, pentru că nu va intra pe o perioadă de 30 de zile niciun bob de cereale din Ucraina”, afirma Florin Barbu, luni seară, după o întâlnire cu asociațiile fermierilor români.

„Vreau să transmit un singur lucru: singurele societăţi care pot beneficia de aceste licenţe sunt doar fermieri şi procesatori români”, a adăugat minstrul Agriculturii.

El susține că, dacă „se va forţa şi se va încerca să se aducă 1 kg de grâu sau de porumb în România”, ordinul de interdicţie este pregătit şi va fi adoptat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`