Medalie de aur pentru România la Campionatul European de ParaTir cu arcul

Medalie de aur pentru România la Campionatul European de ParaTir cu arcul
Imnul României s-a auzit pe podiumul Campionatului European de ParaTir cu arcul desfășurat la Roma, Italia, anunţă Ministerul Apărării pe pagina sa de facebook.
Victoria aparține militarului rănit, caporal clasa a III-a Eugen Pătru, care a câștigat titlul de campion european la ParaTir cu arcul olimpic.
După cinci zile de competiție, românul a terminat pe prima poziție a clasamentului, reușind în finală să-l învingă pe sportivul turc Papagan Yavuz.
Din lotul național paralimpic prezent la Roma au făcut parte doi militari răniți, membri ai echipei Invictus România, legitimați la CSA Steaua București – plutonierul major Ionut Butoi și caporalul clasa a II-a Marcel Neagu – precum și sportivii paralimpici Soare Sabin și Monica Radu.
Sportivii au fost secondați de la margine de către antrenorii lotului național paralimpic Doru Danileț și Ștefan Albu, psihologul echipei Alina Andreea și Georgeta Butoi.

Militarii răniți urcă România pe podium în cadrul competiţiilor internaţionale

Anul trecut, caporalul clasa a III-a Eugen Pătru a obținut un alt rezultat istoric pentru România, reușind să câștige medalia cu aur (individual) în cadrul „Para-Archery World Ranking Event and Final Paralympic Qualification for Tokyo 2021″ desfășurat la Nove Mesto și astfel să fie primul român calificat la proba de arc olimpic a Jocurilor Paralimpice Mondiale.
Caporalul Marcel Neagu a mai înscris o victorie, anul acesta, prin câştigarea aurului la Invictus Games Haga 2022.
De-asemenea, plutonierul major Ionuț Butoi numără printre rezultatele sale medalia de aur cu echipa și argintul individual la Invictus Games Toronto 2017 și medalia de argint cu echipa paralimpică a României la Cupa Europeană din 2018, desfășurată la Nove Mesto, Cehia.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`