Meciul lui Dinamo este anchetat de FRF și de autorități / Steliano Filip este numele principal în dosarul de pariuri suspecte

Meciul lui Dinamo este anchetat de FRF și de autorități / Steliano Filip este numele principal în dosarul de pariuri suspecte
Sursa foto: Facebook

O potențială fraudă pentru câștiguri interzise din pariuri, petrecută în play-out-ul Ligii 1 din sezonul trecut, la meciul CS Mioveni – Dinamo 2-0, este anchetată de FRF, dar și de autorități.

Evenimentul investigat de autorități este cel legat de acordarea de cartonașe galbene în startul partidei în care principalul jucător nominalizat este Steliano Filip, căpitan Dinamo pentru acel meci.

Mai multe câștiguri ilicite, anchetate de poliție, procuratură și FRF

Pe 15 aprilie 2022 a avut loc jocul Mioveni – Dinamo, 2-0, din play-out-ul Ligii 1, în care Steliano Filip a comis 4 faulturi, dintre care 3 sancționate de arbitrul Adrian Cojocaru. De atunci și până la finalul jocului, Filip nu a mai comis niciun fault.

A doua zi după meci, pe piața internațională a pariurilor erau emise avertizări confidențiale în ceea ce privește o posibilă manipulare pentru pariuri ilegale a unor evenimente în timpul acestui joc.

La meciul Mioveni – Dinamo, piața de pariuri a fost alertată, după ce au fost detectate sume mult mai mari plasate pe primirea primului cartonaș galben în peci de Filip, care nu a primit niciunul până în minutul 25.

Avertizarea emisă de International Betting Integrity Association (IBIA) în privința acestui caz a fost urmată de o alertă provenită de la Federația Română de Fotbal (FRF):

„Vă putem confirma faptul că Departamentul de Integritate și Antifraudă din cadrul FRF a demarat o anchetă pe seama partidei menționate și că rezultatele acesteia au fost înaintate organelor abilitate. Fiind vorba de o anchetă aflată încă în desfășurare, nu putem oferi la momentul actual mai multe detalii”, a transmis FRF, potrivit GSP.

Steliano Filip a recunoscut că i s-au propus bani pentru a lua cartonaș galben

„Mi s-a propus așa ceva. Totul a venit printr-un prieten de-ai mei de la juniori. Mi s-a spus să mă întâlnesc cu cineva care vrea să vorbească ceva important. Am primit un telefon să mă întâlnesc cu cineva, eu eram în Mall Băneasa cu soția, urma să mergem la film.  Mi s-au propus 20.000 – 25.000 de euro ca să iau un galben. Am rămas wow! Era în perioada în care jucam la  Dinamo.

Cei cu care m-am întâlnit erau români. Ne-am întâlnit, am stat un minut. Mi-au zis: «Pune-ți telefonul mai încolo să vorbim ceva». M-am ridicat și am plecat, am spus că niciodată nu fac așa ceva. Nu sunt bani munciți, m-am gândit la familie, m-am gândit la viitorul meu”, a spus Steliano Filip în 2019.

În 288 de meciuri jucate în România, Grecia, Croația și Ungaria, Steliano Filip a încasat 82 de cartonașe galbene și a fost eliminat de 11 ori, potrivit datelor Transfermarkt.

„Nu m-a căutat nimeni, nu știu nimic. E prima dată când aud asta. Vă dați seama că am mai auzit lucruri despre mine de-a lungul carierei, dar acum nu știu, nu am ce să spun”, a spus Stelian Filip când a fost contactat de GSP pentru a comenta informația privind implicarea sa în dosarul legat de meciul CS Mioveni – Dinamo 2-0.

Deși Filip nu a avut o formă sportivă tocmai bună în ultimii ani, sportivul ar fi făcut mai multe achiziții serioase, printre care un apartament de lux în zona de nord a Capitalei. Acesta ar fi avut bani pentru toate acestea din investițiile reușite în piața de criptomonede, potrivit unor surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)