Meci pierdut la „masa verde” în Liga 3 pentru că au folosit un sud-american mai în vârstă pe post de român U19. L-au prezentat arbitrului ca surdomut și analfabet / Reacția clubului: „Românii sunt niște jeguri”

Meci pierdut la „masa verde” în Liga 3 pentru că au folosit un sud-american mai în vârstă pe post de român U19. L-au prezentat arbitrului ca surdomut și analfabet / Reacția clubului: „Românii sunt niște jeguri”
Foto simbol: Pixabay

Voința Limpeziș a pierdut cu 3-0 la „masa verde” duelul de la CSM Adjud din prima etapă a Ligii 3 deoarece a introdus pe teren un jucător străin mai în vârstă folosind carnetul unui român u19. Ulterior, la contestație, fotbalistul a refuzat să se identifice pe motiv că ar fi surdo-mut și nu ar ști să scrie, potrivit GSP.

Au folosit un sud-american mai în vârstă pe post de român U19

CSM Adjud și Voința Limpeziș s-au întâlnit pe 31 august, în startul noii ediții de Liga 3. Oaspeții au câștigat cu 1-0 pe teren, dar gazdele au introdus la pauză o contestație în privința unui fotbalist adversar care le-a stârnit suspiciunea că nu se regăsește cu adevărat pe foaia oficială.

Ipoteza s-a confirmat. La începutul săptămânii, CSM Adjud a fost declarată câștigătoare a partidei la „masa verde”, prin decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Aveam indicii înaintea partidei că formația din Limpeziș va încerca să bage pe teren alți jucători decât cei trecuți pe raportul de joc. A fost motivul pentru care am solicitat arbitrului o confruntare între carnete și individ. A rezultat că șase dintre ei nu corespundeau! Adică se pregăteau să evolueze pe fals! Centralul i-a trimis pe toți în tribună, după care a pornit meciul în noile condiții”, a declarat directorul sportiv al Adjudului, Ciprian Vrabie, pentru GSP.ro.

După trierea făcută de Silviu Popa, arbitrul din Vaslui al jocului, Voința a rămas cu 11 titulari și o singură rezervă.

„La un moment dat, am auzit în timpul meciului că jucătorul cu numărul 21 de la Limpeziș vorbește într-o limbă străină. Pe foaia de joc figura însă un fotbalist român, care îndeplinea criteriul U19, născut în 2005. La pauză am formulat o contestație, iar arbitrul a solicitat ca jucătorul respectiv să vină la cabină pentru identificare”, a adăugat directorul sportiv al lui CSM Adjud.

L-au prezentat ca surdomut și analfabet

„Oficialii de la Voința au explicat că fotbalistul este surdo-mut, așa că nu se poate discuta cu el. Iar când i s-a cerut doar să-și scrie numele pe o coală de hârtie, a fost imposibil, sub argumentul că nu știe nici să scrie! S-a produs realmente o scenă cumva amuzantă, dar și îngrijorătoare!”, a continuat Ciprian Vrabie.

Președintele de la Voința Limpeziș, Ioniță Dedu, spune că a atacat decizia prin apel și crede că FRF va anula contestația lui CSM Adjud.

„Finanțarea vine de la mine și de la fratele meu. Suntem doi nebuni, care am zis să facem un bine comunității. Avem niște firme de alpinism utilitar și aducem bani de acasă pentru fotbal. Am renunțat să lucrăm prea mult cu fotbaliști români, că sunt niște jeguri. Mercenari! Dar se pare că pățim la fel și cu străinii”, a mai spus președintele Voinței Limpeziș.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`