Marius Lăcătuș, contrariat de decizia din procesul pe palmares dintre CSA și FCSB: „Era Steaua când eram eu antrenor”

Publicat: 25 10. 2023, 20:43
Actualizat: 25 10. 2023, 20:44
Pe 7 mai 1986, Marius Lăcătuș și coechipierii săi de la Steaua au câștigat Cupa Campionilor Europeni, cea mai mare performanță reușită vreodată de un club de fotbal din România. Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Marius Lăcătuș, fostul mare fotbalist al Stelei, s-a arătat contrariat de decizia Curții de Apel din procesul pentru palmares dintre CSA și FCSB, decizie despre care GSP susține că lasă perioada 1998-2003 în aer, fără să revină vreuneia dintre părți.

Marius Lăcătuș: „Era Steaua când eram eu antrenor”

„Fiara” crede că sunt necesare lămuriri suplimentare în privința situației.

„Mă gândesc și la jucători, la antrenori. Au jucat în Ghencea, cu Steaua, în cupele europene. Ei ai cui sunt? Justiția ar trebui să dea o sentință și pentru această perioadă.

Cred că o astfel de sentință ar trebui să îi spună și Ministerului să facă mai mult, să găsească metodele necesare ca această echipă să promoveze. Să ai palmares și să joci în Liga 2 fără drept de promovare nu e ușor pentru nimeni, pentru jucători, antrenori sau suporteri.

Era Steaua când eram eu antrenor. Președinte am fost tot la Steaua. Era Steaua care juca în Ghencea. Acum nu mai e Steaua…”, a declarat Marius Lăcătuș, la Digi Sport.

Pe de altă parte, el s-a arătat „mulțumit” că FCSB nu va mai figura la UEFA ca fostă câștigătoare a Cupei Campionilor.

„Trebuie să ne întrebăm cum de au avut dreptul de a juca în Liga 1? Palmaresul i-a ajutat foarte mult la meciurile din cupele europene. Eu nu sunt jurist, dar dacă până în 2003 nu au avut dreptul să se folosească de palmares, înseamnă că dreptate are Steaua. Palmaresul cel mai bogat a fost până în 1998. Asta mă mulţumeşte că FCSB nu va mai apărea câştigătoare a Cupei Campionilor la UEFA. Liga Profesionistă are obligaţia să anunţe la UEFA acest lucru”, a declarat Marius Lăcătuș, unul dintre protagoniștii performanței istorice din 1986.