Avocații lui Mario Iorgulescu: „Suferă de afecțiuni psihice, nu poate fi încarcerat” / Ce se va întâmpla cu fiul șefului LPF

Avocații lui Mario Iorgulescu: „Suferă de afecțiuni psihice, nu poate fi încarcerat” / Ce se va întâmpla cu fiul șefului LPF
Gino și Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru accidentul mortal din 2019. Acuzațiile împotriva sa includ conducerea cu 240 de kilometri pe oră și consumul de cocaină în ziua evenimentului. Cu toate acestea, avocații lui Iorgulescu susțin că acesta suferă de afecțiuni psihice și că nu poate fi încarcerat. Ei se pregătesc să meargă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a contesta hotărârea, relaeaz gsp.

Iorgulescu condamnat la 13 ani cu executare

În urma accidentului din 2019, în care a pierit o persoană, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare în prima instanță. Cu toate acestea, Curtea de Apel București a redus sentința la 13 ani cu executare.

Decizia acestei instanțe a fost luată definitiv, dar avocații fiului șefului Ligii Profesioniste de Fotbal nu se lasă și susțin că hotărârea este nedreaptă.

Avocații susțin că Iorgulescu suferă de afecțiuni psihice

Avocații lui Mario Iorgulescu afirmă că acesta suferă de afecțiuni medicale ireversibile, inclusiv afecțiuni psihice grave. Ei au menționat că trei instanțe din Italia au pronunțat hotărâri în favoarea lui Iorgulescu, susținând că nu poate fi închis din cauza stării sale de sănătate. Aceste hotărâri sunt susținute de experți în domeniu și au fost recunoscute chiar de Tribunalul Ilfov.

Avocații au declarat că se pregătesc pentru a depune o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a contesta hotărârea instanței românești. Ei susțin că, în conformitate cu hotărârile din Italia și cu certificatul de handicap emis pentru Iorgulescu, acesta nu poate fi supus închisorii în starea sa de sănătate.

„Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie. S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că (n.r. – Mario Iorgulescu) nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie.

E un lucru certificat de o instanță, de experți în domeniu. Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Iflov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că (n.r. – Mario Iorgulescu) suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, a spus Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Iorgulescu junior, pentru gsp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)