Marea problemă a naționalei în opinia lui Victor Pițurcă, după eliminarea de la EURO 2024: „E inadmisibil. Nu dau vina pe selecționer”

Publicat: 04 07. 2024, 14:12
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Victor Pițurcă, singurul selecționer român care a bătut Olanda, a vorbit despre înfrângerea suferită de „tricolori” în optimile EURO 2024 și a reclamat situația din flancul stâng al naționalei noastre.

Ce a spus Victor Pițurcă

Fostul selecționer consideră că naționala ar fi avut nevoie de mai mulți fundași stânga în lotul pentru EURO 2024.

„Olandezii au făcut ce au vrut în flancul nostru stâng. Apoi, chiar dacă nu s-a jucat prea mult pe partea lui Gakpo, este inadmisibil să-l lași pe Rațiu nedublat, în duel unu contra unu cu Gakpo. Ducem lipsă de fundaș stânga.

E inadmisibil pentru fotbalul românesc să mergem la EURO doar cu un fundaș stânga de meserie, Bancu, suspendat de la meciul cu Olanda. Nu dau vina pe selecționer. E o problemă a fotbalului românesc. Nici Mogoș nu poate să joace fundaș stânga”, a declarat Victor Pițurcă, la Fanatik.

România, eliminată de la EURO 2024 de Olanda

Parcursul entuziasmant al „tricolorilor” la turneul final din Germania s-a încheiat marți, 2 iulie, când prima reprezentativă a țării noastre a fost învinsă la pas de Olanda, scor 0-3. Batavii s-au desprins abia spre finalul jocului, pe fondul unui joc ofensiv steril pentru România.

România se calificase în optimile de finală din postura de câștigătoare a Grupei E, în care a terminat la egalitate de puncte cu Belgia, Slovacia și Ucraina, dar în care a beneficiat de un golaveraj superior.

Toate echipele calificate din Grupa E (România, Belgia, Slovacia) au fost eliminate în optimi.