Macedonia de Nord a produs surpriza serii în fotbal: Germania, învinsă pe teren propriu după aproape un an și jumătate. Clasament SF în grupa României după primele trei etape

Publicat: 01 04. 2021, 00:42
foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Stefan Constantin

Macedonia de Nord a produs o surpriză de proporții miercuri seară, când a reușit să se impună la Duisburg, 2-1 împotriva Germaniei. Nemții erau neînvinși pe teren propriu din septembrie 2019, iar în acest moment nu se regăsesc nici măcar pe locul de baraj în Grupa J a preliminariilor pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022, din care mai face parte și România.

Germania, învinsă pe teren propriu de Macedonia de Nord. „Panzerele” nu mai pierduseră acasă de aproape un an și jumătate

Macedonia de Nord a fost cea care a deschis scorul, în prelungirile primei reprize, prin experimentatul Pandev. Germania a reușit să egaleze abia în minutul 63, cu un penalty transformat de Gundogan, însă tot selecționata nord-macedoneană avea să treacă la conducere, în minutul 85, prin Elmas.

Germania nu mai pierduse acasă de la partida cu Olanda din 6 septembrie 2019, din preliminariile pentru calificarea la EURO. La acel moment, „portocala mecanică” învingea „panzerele” cu scorul de 4-2.

Astfel, după primele trei etape, clasamentul Grupei J arată cum probabil foarte puțini ar fi intuit la începutul campaniei. Armenia este liderul-surpriză, cu 9 puncte din tot atâtea posibile, în timp ce locul de baraj este ocupat de Macedonia de Nord, care are, totuși, același număr de puncte ca Germania. România, care a pierdutmiercuri seară în Armenia, este abia pe locul al patrulea, cu 3 puncte după tot atâtea meciuri, fiind la egalitate de puncte cu Islanda.

Grupa J, clasament SF după primele trei etape. Germania e abia pe 3. România, pe 4

  1. Armenia – 9 puncte;
  2. Macedonia de Nord – 6 puncte;
  3. Germania – 6 puncte;
  4. România – 3 puncte;
  5. Islanda – 3 puncte;
  6. Liechtenstein – 0 puncte;