Lovitură pentru înotătoarea Ana Carolina! A fost trimisă acasă de la Jocurile Olimpice, după ce a vizitat Turnul Eiffel. „Nu suntem aici să ne jucăm sau să ne luăm o vacanţă”

Publicat: 30 07. 2024, 18:02
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Ana Carolina Vieira, o înotătoare din Brazilia în vârstă de 22 de ani, a fost trimisă acasă de la Jocurile olimpice după ce a vizitat Turnul Eiffel.

De asemenea, nici coechipierul ei, Gabriel Santos, nu a scăpat nepedepsit. Acesta a primit un avertisment. Cei doi sportivi au părăsit Satul Olimpic fără să anunţe echipa ţării lor, a anunţat Comitetul Olimpic Brazilian (COB), conform Agerpres.

Cum au descoperit că cei doi sportivi plecaseră la plimbare

Fapta lor a fost descoperită după ce au publicat poze pe reţelele sociale.

COB a precizat că a primit, sâmbătă, un comunicat de la şeful echipei de înot a Braziliei prin care acesta informa că înotătorii au „săvârşit acte de indisciplină”.

Forul olimpic brazilian a mai transmis că a decis să-i pedepsească pe sportivi, dar Vieira a contestat apoi şi componenţa echipei de ştafetă.

„Sportiva Ana Carolina, într-o manieră lipsită de respect şi agresivă, a contestat o decizie tehnică luată de comitetul echipei naţionale de înot a Braziliei”, se arată în comunicat.

„Ca urmare, Gabriel Santos a primit un avertisment, iar Ana Carolina Vieira a fost exclusă din delegaţie şi se va întoarce imediat în Brazilia”, adaugă COB.

„Nu suntem aici să ne jucăm sau să ne luăm o vacanţă”

Vieira a concurat sâmbătă cu echipa de ştafetă de 4×100 metri liber, care a terminat pe locul 12 în serii.

„Nu suntem aici să ne jucăm sau să ne luăm o vacanţă”, a spus Gustavo Otsuka, liderul echipei de înot al Braziliei.

„Suntem aici să muncim pentru Brazilia, pentru 200 de milioane de contribuabili care lucrează pentru noi”, a mai spus el.