Lovitură pe piața transferurilor în Liga 1! Constantin Budescu, aproape să semneze cu noua echipă

Publicat: 01 12. 2020, 14:21

Constatin Budescu, unul dintre cei mai talentați jucători din fotbalul românesc, are zilele numărate la Astra Giurgiu. Fostul internațional în vârstă de 31 de ani se află în negocieri cu un club aflat în cursa pentru titlu în Liga 1, informează Sport.ro.

CS U Craiova trage tare pentru a câștiga titlul, după ce anul trecut au eșuat în fața CFR-ului, iar mai apoi, în preliminariile Europa League. Oltenii au nevoie de întăriri, după ce echipa a intrat pe o pantă descendentă, iar mijlocașul ofensiv ar putea fi piesa potrivită care lipsește din puzzle.

Șansele ca transferul să se concretizeze sunt destul de mari, având în vedere faptul că Astra are mari probleme financiare. Clubul lui Ioan Niculae este pe ultimul loc în campionat și nu dă semne de revenire. Denis Alibec a plecat în Turcia, iar în următoarea perioadă, mai mulți jucători importanți ai echipei ar putea pleca.

Cine ar mai putea pleca de la Astra Giurgiu, după Constantin Budescu

Pe lângă Constantin Budescu, în vizorul oltenilor se mai află și portarul David Lazar (29 de ani), Silviu Balaure (24 de ani) și Mihai Răduț (30 de ani). Valentin Gheorghe (23 de ani), Mattia Montini (28 de ani) și Risto Radunovici (28 de ani) se mai numără printre jucătorii importanți ai giurgiuvenilor care ar putea pleca de la Astra în această iarnă, contra cost.

De-a lungul carierei sale, Constantin Budescu a jucat la Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu, Dalian Professional (China), FCSB și Al-Shabab Riyadh (Arabia Saudită). 15 selecții și 5 goluri are Budescu pentru echipa națională a României.

În actualul sezon, în campionatul intern, jucătorul de la Astra a bifat 7 apariții și 2 goluri. După 11 etape, Astra este pe ultimul loc, locul 16, cu 8 puncte, iar Craiova pe locul 2, cu 25 de puncte, la 2 în spatele liderului FCSB și cu 4 peste CFR Cluj, care ocupă locul 3.

Cine conduce, de fapt, CS U Craiova

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că Mihai Rotaru nu e singurul investitor de la echipă.

În acest moment, Mihai Rotaru deține doar 10% din acțiunile clubului. Adrian Andrici este cel care are 85% din acțiuni, iar Laviniu Beze 5%, potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, consultate de B1.ro.

Mihai Rotaru (48 de ani), bucureștean la origine, derulează afaceri în energie, imobiliare și agricultură. Adrian Andrici (45 de ani), originar din Suceava, este jucător la bursă, implicat în afaceri în industria producției de piese și accesorii auto. Laviniu Beze (46 de ani), din Drobeta Turnu-Severin, este președintele Asociației Investitorilor de pe Piața de Capital, specializat în zona de consultanță financiară.