Loredana Toma a fost exclusă din competiția de haltere, la categoria 71 kg la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat: 09 08. 2024, 23:54
Sursa foto: Instagram / @tomaloredanaelena

Halterofila Loredana Toma a avut o seară de ghinion în finala la haltere, la categorie 71 kg la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva nu a reușit nicio încercare la stilul aruncat și a fost exclusă din competiție.

Românca a avut un început promițător

Loredana a început bine la stilul smuls, la 111 kg și 115 kg. La a treia încercare, sportiva a ridicat 117 kg, însă arbitrii au revizuit imaginile și au decis, după consultarea VAR, să-i invalideze reușita, potrivit eurosport.ro. 

Narcis Șelaru, jurnalist TVR, a anunțat că invalidarea încercării sale la 117 kg, la stilul smuls, s-a bazat pe flexiunile și extensiile coatelor Loredanei, observându-se o cedare a brațului ei drept.

„Am vorbit cu președintele Federației Române de Haltere, Alexandru Pădure, și mi-a zis că au descoperit, după luarea poziției, o cedare a brațului drept, spun ei. L-am rugat să comenteze situația și a spus că se abține, în condițiile în care a atras atenția că și asupra sportivei din Ecuador au fost făcute presiuni, pentru că și la ea s-a anulat încercarea la 116 și s-a revenit”, a anunțat Narcis Șelaru.

Halterofila a părăsit competiția cu mâinile însângerate

La stilul aruncat, românca de 29 de ani nu a reușit nicio ridicare, ratând la 131, 133 și 134 de kg. Astfel, ea nu a putut să puncteze la total și a fost exclusă din competiție, în dreptul ei fiind trecut, în clasamentul final, acronimul DNF – Did Not Finish.

Noua campioană olimpică la categoria 71 de kg este Olivia Reeves, care a încheiat concursul cu un total de 262 de kg. Americanca a stabilit și un nou record olimpic la stilul smuls, 117 kg, record care ar fi fost împărțit cu Toma, dacă reușita nu i-ar fi fost anulată.