Loredana Toma a fost exclusă din competiția de haltere, la categoria 71 kg la Jocurile Olimpice de la Paris

Loredana Toma a fost exclusă din competiția de haltere, la categoria 71 kg la Jocurile Olimpice de la Paris
Sursa foto: Instagram / @tomaloredanaelena

Halterofila Loredana Toma a avut o seară de ghinion în finala la haltere, la categorie 71 kg la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva nu a reușit nicio încercare la stilul aruncat și a fost exclusă din competiție.

Românca a avut un început promițător

Loredana a început bine la stilul smuls, la 111 kg și 115 kg. La a treia încercare, sportiva a ridicat 117 kg, însă arbitrii au revizuit imaginile și au decis, după consultarea VAR, să-i invalideze reușita, potrivit eurosport.ro. 

Narcis Șelaru, jurnalist TVR, a anunțat că invalidarea încercării sale la 117 kg, la stilul smuls, s-a bazat pe flexiunile și extensiile coatelor Loredanei, observându-se o cedare a brațului ei drept.

„Am vorbit cu președintele Federației Române de Haltere, Alexandru Pădure, și mi-a zis că au descoperit, după luarea poziției, o cedare a brațului drept, spun ei. L-am rugat să comenteze situația și a spus că se abține, în condițiile în care a atras atenția că și asupra sportivei din Ecuador au fost făcute presiuni, pentru că și la ea s-a anulat încercarea la 116 și s-a revenit”, a anunțat Narcis Șelaru.

Halterofila a părăsit competiția cu mâinile însângerate

La stilul aruncat, românca de 29 de ani nu a reușit nicio ridicare, ratând la 131, 133 și 134 de kg. Astfel, ea nu a putut să puncteze la total și a fost exclusă din competiție, în dreptul ei fiind trecut, în clasamentul final, acronimul DNF – Did Not Finish.

Noua campioană olimpică la categoria 71 de kg este Olivia Reeves, care a încheiat concursul cu un total de 262 de kg. Americanca a stabilit și un nou record olimpic la stilul smuls, 117 kg, record care ar fi fost împărțit cu Toma, dacă reușita nu i-ar fi fost anulată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori