Kristina Timanowskaja, olimpica bielorusă care a criticat regimul Lukashenko a ajuns la Viena. Sportiva își va continua drumul spre Polonia, unde a primit viză umanitară

Publicat: 04 08. 2021, 17:47
Foto: captură Plus24.at

La scurt timp după ora 15:00, sportiva olimpică bielorusă Kristina Timanowskaja a aterizat cu un avion al liniilor aeriene austriece AUA venind de la Tokyo. Atleta a fost dusă cu forța la Aeroportul din Tokyo, chiar în mijlocul Jocurilor Olimpice, după ce a criticat regimul Lukashenko.

Agenția Reuters anunțase inițial că atleta a zburat de la Tokyo la Viena și nu la Varșovia așa cum fusese inițial. Totuși, sportiva ar urma să își continue deplasarea spre Polonia, acolo unde a obținut azil politic din rațiuni umanitare, notează Plus 24.

Totodată, soțul sportivei Kristina Timanowskaja a obținut viză de Polonia și ar urma să ajungă la Varșovia în cursul zilei de miercuri.

Zborul olimpicei Kristina Timanowskaja, modificat din motive de securitate

Potrivit sursei citate mai sus, zborul sportivei a fost schimbat de la Tokyo la Viena și apoi la Varșovia din motive de securitate.

Unul dintre motivele care a condus la această decizie ar fi fost și faptul că în zborul inițial spre Polonia își rezervaseră bilete numeroși jurnaliști.

Sportiva în vârstă de 24 de ani susține că ar fi fost victima unei tentative de răpire, membrii ai echipei naționale ducând-o cu forța la aeroportul din Tokyo, chiar în timpul Jocurilor Olimpice, cu intenția de a o deporta.