Jurnalist american, dezlănțuit după ce Jordan Chiles a pierdut medalia de bronz în favoarea Anei Bărbosu: „Mergeți în iad!”

Jurnalist american, dezlănțuit după ce Jordan Chiles a pierdut medalia de bronz în favoarea Anei Bărbosu: „Mergeți în iad!”
Gimnasta Ana Maria Bărbosu primind medalia de bronz obținută la sol, la Jocurile Olimpice. Captură Video B1 TV

Jurnalistul american Bill Plaschke a susținut că americanca Jordan Chiles nu ar trebui să cedeze medalia de bronz obținută la sol, la Jocurile Olimpice, și care i-a revenit între timp româncei Ana Maria Bărbosu, după o contestație la TAS. În opinia sa, ar fi OK și dacă ambele gimnaste ar primi câte o medalie, deoarece astfel Comitetul și-ar asuma responsabilitatea pentru greșeală și n-ar mai penaliza niciuna dintre sportive.

Jurnalist american, ieșire agresivă după ce Ana Bărbosu a primit bronzul olimpic

În textul cu titlul „Păstrează-ți medalia! Olimpica Jordan Chiles ar trebui să trântească ușa în fața Comitetului Olimpic”, jurnalistul american critică decidenții după „zăpăceala” de la gimnastică.

„Când zeii olimpici corupți vor apărea la ușa lui Jordan Chiles, cerându-i medalia de bronz, gimnasta ar trebui să le răspundă cu doar trei cuvinte: ”Mergeți în iad!”

Este medalia ei, a câștigat-o corect, a câștigat-o definitiv, nu are ce căuta în România, trebuie să se afle într-un singur loc: la gâtul ei” a scris jurnalistul Bill Plaschke pentru publicația LA Times, citată de Digi24.

Plaschke a mai scris că ar fi OK dacă fiecare gimnastă ar primi câte o medalie: „În cazul în care Comitetul vrea să dea două medalii de bronz, una pentru fiecare dintre concurenții din această zăpăceală, bine. Făcând acest lucru, își vor asuma responsabilitatea pentru greșeala lor și nu vor penaliza niciunul dintre gimnaști, iar asta e în regulă”.

Jordan Chiles: Această decizie e nedreaptă

După ce a piedut medalia în favoarea româncei, americanca Jordan Chiles a transmis că va continua să lupte: „Această decizie pare nedreaptă și vine ca o lovitură semnificativă, nu doar pentru mine, ci pentru toți cei care mi-au susținut călătoria. (…) Voi aborda această provocare la fel cum le-am abordat pe altele – și voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate. Cred că la sfârșitul acestei călătorii, oamenii care dețin controlul vor face ceea ce trebuie”.

Ana Bărbosu: Sper să aduc cât mai multe medalii

Ana Maria Bărbosu a primit vineri medalia de bronz, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Olimpică din Bucureşti.

„E un moment emoționant pentru mine. Auzindu-i pe campionii noştri spunând că medalia e foarte grea nu mi-am dat seama că e chiar atât de grea…

Mulţumesc tuturor celor care au adăugat un pic de bronz la această medalie. Mulţumesc antrenorilor, de la primii până la cei care m-au dus la olimpidă.

Rezolvarea cazului a fost posibilă datorită federaţiei şi casei de avocatură care nu a renunţat la noi şi s-a luptat. Le mulţumesc că au luptat pentru noi.
Mă bucur foarte mult că am această medalie și sper să aduc cât mai multe”, a susținut Ana Bărbosu, cu această ocazie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)