Jordan Chiles nu renunță la medalia de bronz de la Jocurile Olimpice. Avocații gimnastei prezintă noi probe la Tribunalul Suprem Federal

Publicat: 25 09. 2024, 16:46
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Gimnasta americană Jordan Chiles încearcă în continuare să își facă dreptate privind situația petrecută la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice. Sportiva a fost nevoită să renunțe la medalie, atunci când TAS a dat câștig de cauză gimnastei Ana Maria Bărbosu.

Jordan Chiles vine cu noi dovezi în caz

Jordan Chiles a declarat că probele video ale finalei exercițiului la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris dovedesc că a respectat regulile. Gimnasta a precizat că aceste dovezi ar trebui luate în considerare de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), conform eurosport.ro. 

Ana Maria Bărbosu a făcut apel la TAS pentru că o contestație depusă de echipa SUA cu privire la rezultatele exercițiului a fost înregistrată cu patru secunde mai târziu decât termenul permis de Federația Internațională de Gimnastică. În finala probei de la sol, Jordan Chiles a urcat de pe locul cinci pe trei, punctajul ei fiind modificat de la 13,666 la 13,766, după ce unul dintre antrenorii ei a depus o contestație.

TAS a dat câștig de cauză apelului româncei, astfel că punctajul lui Chiles a fost redus, iar sportiva a revenit pe locul cinci. Brazilianca Rebeca Andrade a cucerit aurul, în timp ce favorita de dinaintea competiţiei, Simone Biles, a obţinut argintul.

Ce au declarat avocații lui Chiles

Avocații gimnastei au declarat că TAS ar trebui să ia în considerare probele video, care au fost înregistrate ca parte a unui document Netflix despre Biles. Aceștia au mai afirmat că TAS ar trebui să fie obligat să redeschidă procedura pentru a lua în considerare probele audio şi video, pe care instanţa nu le-a luat în considerare anterior.

„Credem că TAS trebuie să ia în considerare înregistrarea audio şi video completă care arată că Jordan a respectat fără îndoială toate regulile la sol şi în contestaţia ei”, a declarat Maurice Suh, partener al firmei de avocatură Gibson Dunn şi avocat al lui Chiles.

„A nu face acest lucru ar fi fundamental incorect şi nedrept. Jordan este recunoscătoare pentru valul de sprijin pe care l-a primit în efortul său de a ajunge la un deznodământ corect”.