Jocurile Olimpice de la Paris: A treia medalie de aur pentru România, câștigată de echipajul de canotaj feminin 8+1

Jocurile Olimpice de la Paris: A treia medalie de aur pentru România, câștigată de echipajul de canotaj feminin 8+1
JO2024_PARIS_AUR_8PLUS1_08_Inquam_Photos_Louis_Dubois

România a câștigat încă o medalie de aur la Jocurile Olimpice din 2024, în finala de 8+1 rame feminin. Echipajul, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu, a dominat cursa de la început până la sfârșit, încheind cu un timp impresionant de cinci minute, 54 de secunde și 39 de sutimi.

Reprezentanții COSR au subliniat că medalia de aur obținută de România la canotaj 8+1 feminin este una foarte valoroasă, în contextul în care a fost câștigată la această probă după ”o secetă” de 20 de ani (de la JO din Atena 2004), iar canotoarele ”Tricolore” au dominat cursa de la un capăt la altul.

România a obținut până acum la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 un total de șapte medalii, distribuite astfel:

3 medalii de aur

  • David Popovici a câștigat aurul în proba de 200 metri liber masculin
  • Echipajul masculin de dublu vâsle format din Andrei Cornea și Marian Enache
  • Echipajul feminin de opt rame plus cârmaci

3 medalii de argint

  • Echipa feminină de dublu vâsle a obținut argint
  • Dublu rame feminin, cu Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel
  • Dublu vâsle feminin – categorie ușoară, cu Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc,

1 medalie de bronz

  • David Popovici a adăugat și o medalie de bronz la palmaresul său pentru proba de 100 metri liber masculin
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)