Jannik Sinner e noul campion de la US Open, după scandalul de dopaj în care a fost implicat

Jannik Sinner e noul campion de la US Open, după scandalul de dopaj în care a fost implicat
Jannik Sinner. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a câştigat turneul US Open. Italianul, antrenat de Darren Cahill, l-a învins în finală pe americanul Taylor Fritz, locul 12 ATP, scor 6-3, 6-4, 7-5. Acesta este al doilea trofeu de Mare Șlem al carierei sale, după cel de la Australian Open câștigat la începutul anului.

Discursul lui Sinner, după victoria la US Open

Făcând aluzie la scandalul de dopaj, Jannik Sinner a admis după meci că „ultima perioadă a carierei mele nu a fost tocmai ușoară”

„Echipa mea care mă susține în fiecare zi, oamenii care îmi sunt aproape. Iubesc tenisul, mă antrenez mult pentru astfel de momente, dar în afara terenului există o viață. Aș vrea să dedic acest titlu mătușii mele, care are unele probleme de sănătate. Nu știu cât de mult o voi mai avea în viața mea. Mă bucur că încă mai pot împărtăși un moment pozitiv cu ea”, a spus Sinner, potrivit GSP.

Verdictul în cazul de dopaj al lui Sinner

Amintim că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea vreunei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în martie.

Un tribunal independent a acceptat explicaţia italianului conform căreia contaminarea cu clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară.

Cazul său a contrastat puternic cu cel al româncei Simona Halep, lucru remarcat de ea chiar duminică: „Nu am nimic cu Sinner, cu jucătorul, chiar cred că poate fi vorba de o contaminare. Am trecut prin asta și știu cât de greu și de urât este, dar modul de judecată nu a fost corect nici față de mine, nici față de ceilalți sportivi care au trecut prin acest infern. În urmă cu doi ani, cred că am fost 3 sau 4 sportivi prin aceeași situație. Sper ca pe viitor să se judece la fel. Indiferent dacă ești numărul 1 sau numărul 200 trebuie să fii tratat la fel în această situație!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:17 - Amenințarea unui general rus: „Lovim ținte militare din România, Polonia și Bulgaria, dacă Ucrainei i se va permite să tragă rachete cu rază lungă”
12:15 - Moarte suspectă într-un hotel din Capitală. O femeie a fost găsită fără suflare în camera de hotel
12:12 - UE plănuiește împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina, după ce Ungaria a blocat împrumutul comun cu SUA
11:56 - Țara din Europa unde salariul mediu este de 6.118 de euro pe lună. Cerințele pe care oamenii trebuie să le îndeplinească pentru a se angaja
11:55 - Nelu Tătaru, detalii despre situația din Vaslui în urma inundațiilor: „Sunt peste 250 de case care au fost afectate”
11:49 - Primarul din Galați, Ionuț Pucheanu, despre inundațiile din județ: La 150 de l/mp, chiar 280 l/mp în unele zone, e greu de crezut că o formă de amenajare hidrografică le-ar fi putut ține piept (VIDEO)
11:49 - În timp ce Europa Centrală și de Est se luptă cu inundațiile, Portugalia evacuează sate și închide autostrăzi din cauza incendiilor mortale
11:36 - România a obținut în premieră poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Marcel Ciolacu: Portofoliul pentru Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale este unul major, care va administra o cincime din bugetul UE
11:30 - Un bărbat şi o femeie sunt cercetaţi pentru contrabandă după ce polițiștii au găsit acasă sute de mii de țigări și o tonă de alcool
11:18 - Andrei Rațiu, declarat omul meciului în campionatul Spaniei. Românul a marcat un gol extrem de important pentru Rayo