ITIA, prima reacție după ce i s-a reproșat că vrea să amâne iar procesul Simonei Halep

Publicat: 23 05. 2023, 14:22
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Christopher Katsarov

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a avut o primă reacție după ce a fost acuzată că încearcă să amâne pentru a treia oară audierea Simonei Halep în scandalul de dopaj.

Săptămâna trecută, ITIA a acuzat-o pe româncă de o a doua încălcare a normelor antidoping, spunând că în pașaportul său biologic ar fi fost descoperite anumite nereguli. Dubla-câștigătoare de Grand Slam a negat acuzațiile și a spus că se simte „hărțuită”, iar luni seară a revenit în spațiul public cu o nouă postare, reclamând că organismul internațională încearcă să îi amâne din nou procesul.

Cristian Tudor Popescu a comparat situația tenismenei cu un „arest preventiv”.

Ce spune ITIA despre cazul Simonei Halep și propunerea de amânare

ITIA susține că a propus judecarea ambelor capete de acuzare la aceeași înfățișare.

„Am propus ca ambele acuzații să fie ascultate împreună pentru a fi evitate audieri multiple. Pentru a face acest lucru, ne dorim să le oferim tuturor părților (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a analiza materialele semnificative asociate cu cea mai recentă acuzație. În ultimă instanță, este decizia tribunalului independent. Doamna Halep are și ea oportunitatea de a-și prezența poziția în privința lor”, a declarat ITIA, citată de Express.co.uk.