"Îți mai amintești acel gol, Sanctitate?" Maradona i-a desenat Papei Francisc golul secolului reușit în celebrul meci Argentina – Anglia 2-1, din ”sferturile” CM 1986 (FOTO, VIDEO)

Publicat: 14 10. 2016, 14:02

Întâlnire de excepție la Vatican. Maradona a răspuns prezent la invitația Papei Francisc la “Meciul Păcii”, prilej cu care cei doi argentinieni au rememorat momentele de glorie din celebrul meci Argentina – Anglia 2-1, din ”sferturile” CM 1986.

"Îți mai amintești acel gol, Sanctitate?" Maradona i-a desenat Papei Francisc golul secolului reușit în celebrul meci Argentina – Anglia 2-1, din ”sferturile” CM 1986

#DIRECT_ONE_ppihj7#

"Îți mai amintești golul acela, Sanctitate?", l-a provocat chiar la Vatican marele Diego pe Papa Francisc I, scrie gsp.

Apoi, "Butoiașul Atomic" a trecut, la fel de impetuos ca în teren pe vremuri, la tablă. A pus repede mâna pe o pensulă, redesenând traseul "Golului Secolului", din "sfertul" cu Anglia (2-1).

Suveranul Pontif, fermecat de gest, chiar și-a amintit. Era în Germania, acum 3 decenii, și urma un curs la Înalta Școală "Philosophisch-Theologische Sankt Georgen" din Frankfurt pe Main. Iar miercuri a fost martor pe viu al șerpuirii magice încheiate cu un autograf pe tablă și o îmbrățișare.

Diego Maradona a făcut spectacol în meciul caritabil disputat la inițiativa lui Papa Francisc. ”El Pibe d’Oro” a jucat pentru prima dată alături de fiul său, Diego Armando Maradona jr.

"Meciul Păcii", eveniment caritabil organizat de Vatican, la care au fost Ronaldinho, Totti, Cafu și Crespo, a avut faze memorabile.