Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League / Românul a avut o prestație de senzație în semifinalele Ligii Campionilor

Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League / Românul a avut o prestație de senzație în semifinalele Ligii Campionilor
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Mike Egerton

Arbitrul român Istvan Kovacs au fost delegați la finala UEFA Europa Conference League, competiție aflată la prima ediție, a anunțat miercuri Federația Română de Fotbal.

Istvan Kovacs va arbitra finala primei ediții de Conference League

Aflată la primul sezon, Conference League este a treia competiție continentală ca anvergură, iar ultimul act este programat să se desfășoare pe 25 mai, începând cu ora 22, și le va pune față în față pe AS Roma și Feyenoord. Meciul se va juca pe Arena Kombetare din Tirana, Albania.

„Istavan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Schärer, din Elveția, în timp ce de sistemul de asistență video se vor ocupa nemții Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert. În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competițiile de club UEFA, inclusiv manșa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

Românul a oficiat la centru una dintre cele mai spectaculoase partide din actuala ediție de Liga Campionilor, turul semifinalei dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3. Momentul de maximă inspirație a fost probabil cel la ultimul gol al „cetățenilor”, când Istvan Kovacs a lăsat jocul liber după un fault flagrant în marginea careului, iar Bernardo Silva a profitat de avantajul dictat de arbitru și a șutat imparabil.

Pep Guardiola, antrenorul liderului din Premier League, a intrat într-o dispută verbală cu „centralul” român, însă i-a cerut scuze la finalul partidei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`