Israel: Jucătoare de tenis din România, bătută de tatăl ei pe teren în timpul unui turneu. Bărbatul a fost arestat

Publicat: 02 12. 2014, 10:30

Scene incredibile s-au petrecut zilele trecute la turneul internaţional de tenis ITF Marshall Open, desfășurat în orașul israelian Kiryat Shmona, acolo unde o jucătoare de 16 ani a fost bătută chiar pe teren de către tatăl ei, nemulțumit pe prestația ei.

Momentul șocant s-a petrecut chiar în timpul unui meci, când tatăl Andradei Ioana Surdeanu a intrat pe teren și a lovit-o peste față chiar în văzul spectatorilor.

Martorii au declarat că fata a ţipat şi a căzut, având faţa plină de sânge. Adolescenta a avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauză că ar fi suferit o fractură nazală, scrie comisarul.ro.

După incident, tatăl a plecat la hotel, de unde a fost ulterior ridicat de poliţia israeliană. Evenimentul a fost înregistrat de camerele de pe terenul de joc, care vor constitui o probă împotriva acuzatului. Poliţia israeliană intenţionează să extindă perioada de reţinere a tatălui bătăuş.

Cu toate acestea, adolescenta își apără tatăl și infirmă faptul că a avut sânge pe față. Totuși, ea recunoaște că a fost lovită de tatăl ei „o dată”, pentru că merita.

„Nu am avut faţa plină de sânge, nu a venit niciun medic la faţa locului. Recunosc că m-a lovit o dată, dar m-a lovit pentru că meritam. Niciun părinte nu şi-ar dori să nu primească respect după atâtea sacrificii şi eforturi făcute pentru copilul său. Tata nu este o bestie, este un om extraordinar, un antrenor exemplar şi un om sufletist”, a scris Andrada, pe Facebook, la câteva ore după incidentul de pe teren.

Și mama fetei îl apără pe bărbat, afirmând că acesta i-a dat o palmă peste obraz doar.

„Spre finalul meciului, tatăl Andradei îi reproşa că nu joacă bine. El este o fire mai temperamentală. Îl deranja că nu luptă pentru fiecare minge. Asta îi repreşa continuu. Singura pedeapsă care i-o aplică este să-i confişte telefonul. Asta s-a întâmplat şi atunci. A ameninţat-o că-i va confisca telefonul, dacă nu-şi revine! Ea este o fire mai rebelă şi obişnuieşte să-i răspundă. În timp ce-i ţinea telefonul în mână l-a scăpat pe jos, iar fata a ţipat şi i-a adresat câteva cuvinte. Atunci, tatăl ei s-a dus la ea şi i-a dat o palmă peste obraz, dar i-a atins şi nasul. Ea are o sensibilitate la nas şi i-a curs sânge. Aveţi cuvântul meu că a fost prima palmă aplicată fetei. El era cu nervii întinşi la maximum. Este pentru prima dată când a reacţionat aşa! Asta nu scuză ce a făcut, dar nu este o bestie! Organizatorii au sunat imediat la Poliţie, iar lucrurile au degenerat. Bărbatul meu a fost arestat!”, a declarat Alina Surdeanu (45 de ani) pentru sportnews.ro.

Femeia critică autoritățile din Israel pentru modul în care au gestionat acest caz.

„Fata a fost luată de acolo şi obligată să scrie o declaraţie. S-a dus să dea respectiva declaraţie fără să ştie exact ce se întâmplă. Ştie engleză, dar nu la nivel conversaţional. Cineva i-a scris o declaraţie în limba ebraică şi ea a fost pusă să semneze. S-a conformat, dar nici nu ştie ce a semnat! A vrut să-l viziteze, dar i s-a spus că nu este zi de vizite! Voia să-i dea o geantă cu nişte haine, dar n-au lăsat-o! Nu putem vorbi cu el, nu ştim ce se va întâmpla! Este izolat acolo, fără bani, fără nimic! Am înţeles că în Israel să-ţi loveşti propriul copil este foarte grav! Vor să facă o dramă! Trebuie judecat după legile româneşti, nu după legile de acolo. Procurorul insită să-l acuze şi să-l dea ca exemplu! Suntem cu nervii întinşi la maximum”, a mai spus mama sportivei.