Israel ar putea avea un program infernal în finalul preliminariilor pentru EURO 2024, în care va juca și cu România. Presa israeliană, detalii despre decizia UEFA

Publicat: 19 10. 2023, 11:03
Actualizat: 19 10. 2023, 11:11
Pe 9 septembrie, selecționatele din România și Israel au terminat la egalitate, 1-1, la București, în turul preliminariilor pentru calificarea la EURO 2024. Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Războiul cu Hamas a dat peste cap programul naționalei israeliene în grupa din preliminariile pentru EURO 2024 din care face parte și România, iar presa israeliană dezvăluie programul infernal pe care ar urma să îl stabilească UEFA pentru selecționata cu care ne batem pentru locul 2 în grupă, transmite GSP.

În acțiunea din octombrie, Israel ar fi trebuit să joace împotriva selecționatelor din Elveția și Kosovo, însă ambele meciuri au fost amânate ca urmare a războiului declanșat de Hamas.

Israel ar putea un program infernal în finalul campaniei de calificare la EURO 2024

Publicația israeliană Sport5 scrie că UEFA ar fi refuzat cererea israelienilor de a juca în decembrie meciurile amânate, după încheierea preliminariilor. În aceste condiții, naționala Israelului ar urma să aibă următorul program:

  • Kosovo – Israel, 12 noiembrie
  • Israel – Elveția, 15 noiembrie
  • Israel – România, 18 noiembrie
  • Andorra – Israel, 21 noiembrie

La prima vedere, vestea pare să fie una care avantajează România, care îi va prinde pe israelieni după două meciuri grele. În plus, în loc să joace în Israel, „tricolorii” lui Edi Iordănescu vor disputa cel mai probabil deplasarea pe teren neutru, un alt aspect pozitiv pentru selecționata noastră.

România e prima în Grupa I, dar are mai multe meciuri jucate

România vine după victoria cu Andorra, cea mai clară din această campanie, și anterior reușise doar o remiză cu Belarus. În acest moment, clasamentul în Grupa I arată astfel:

  1. România – 16 puncte în 8 meciuri
  2. Elveția – 15 puncte în 7 meciuri
  3. Israel – 11 puncte în 6 meciuri
  4. Kosovo – 7 puncte în 7 meciuri
  5. Belarus – 6 puncte în 8 meciuri
  6. Andorra – 2 puncte în 8 meciuri