Ion Țiriac prevede sfârșitul carierei Simonei Halep. Ce provocări va avea de înfruntat sportiva înainte să se întoarcă pe terenul de tenis

Publicat: 07 10. 2023, 09:56
Actualizat: 07 10. 2023, 09:58
Sursa Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Panoramic

Ion Țiriac îi prevede un viitor profesional sumbru Simonei Halep. Fostul lider mondial al tenisului feminin se confruntă cu o criză în carieră după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ion Țiriac susține că revenirea Simonei la forma sa anterioară după această sancțiune este puțin probabilă și va fi o adevărată provocare.

Ion Țiriac a subliniat dificultățile pe care le va întâmpina Simona Halep în încercarea de a reveni în topul tenisului mondial. După o suspendare de un an, recâștigarea nivelului de performanță va necesita probabil patru ani. Acest aspect poate afecta semnificativ cariera sportivei, având în vedere vârsta sa de 32 de ani.

Simona Halep a fost ștearsă din clasamentul mondial

Deoarece Simona Halep a fost ștearsă din clasamentul mondial, va fi nevoită să primească wild carduri pentru a participa la turneele WTA și Grand Slam. Regulamentul limitează numărul acestor wild carduri la șase pe sezon, impunând astfel presiune pentru obținerea unor rezultate notabile încă de la primele competiții pentru a reveni în clasament. În caz contrar, va fi nevoită să participe la turnee mai puțin cunoscute din circuitul ITF.