Ion Țiriac, despre „marea greșeală” făcută de Simona Halep după izbucnirea scandalului de dopaj: Nu cred va reveni la nivelul de dinainte

Publicat: 25 10. 2024, 17:15
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / JAVIER ROJAS

Ion Țiriac a vorbit despre cazul Simonei Halep și s-a arătat de părere că „marea greșeală” a fostului lider WTA a fost că a încercat să îi protejeze pe antrenorul Patrick Mouratoglou și oamenii săi, când de fapt ar fi trebuit să spună „că pur și simplu a băut băutura pe care i-a pregătit-o echipa”.

Ion Țiriac, despre „marea greșeală” făcută de Simona

Fostul tenismen a vorbit despre această situație pentru WeLoveTennis.fr.

„Ceea ce știu este că în vinerea de la US Open 2022 a fost testată negativă, iar luni, când a pierdut cu o necunoscută, ucraineanca Daria Snigur, acum clasată pe locul 123 mondial, a fost testată pozitiv. În orice caz, Simona niciodată nu a jucat bine în Statele Unite. Odată ce a fost testat pozitiv, ea a făcut o mare greșeală: ar fi trebuit să spună că pur și simplu a băut băutura pe care i-a pregătit-o echipa. În schimb, ea a protejat echipa. Am încercat să o ajut, dar mi-a spus: «Nu se atinge nimeni de echipa mea, eu sunt cea care a băut»”, a declarat Ion Țiriac.

Ce a spus despre Patrick Mouratoglou

Ion Țiriac a amintit că antrenorul ei de atunci, Patrick Mouratoglou, a întârziat în a-și asuma responsabilitatea pentru cele întâmplate.

„Abia trei luni mai târziu antrenorul ei, știți voi, grecul (Patrick Mouratoglou, n.r.) și-a asumat responsabilitatea pentru situație. Că acel produs era vechi și că acesta conținea substanța dopantă, ceea ce nu se putea anticipa neapărat, știu. Cât despre Simona, a pierdut prea mult timp și influență cu această chestiune. Nu cred că va reveni (la nivelul de dinainte, n.r.). Cu toate acestea, era foarte talentată, mult prea…”, a mai spus Ion Țiriac.