Președintele Klaus Iohannis i-a primit marți la Palatul Cotroceni pe sportivii din loturile olimpice și paralimpice ale României. Cu această ocazie, șeful statului a semnat și mai multe decrete de privind decorarea celor care au luat medalii.
Însă, acest eveniment a avut loc la 35 de zile de la finalul Jocurilor Olimpice, ceea ce a atras nemulțumirea celor din domeniu care au criticat această întârziere a lui Klaus Iohannis în a se face cu sportivii.
Jurnalistul sportiv Andru Nenciu într-un articol intitulat "Iohannis și dresul busuiocului" scrie despre așteptare îndelungată pe care a trebuit să o suporte sportivii.
"La sport am regresat cu 26 de ani, bântuiţi de viscolul nepăsării. Iar când promptitudinea lipseşte şi în anul în care România mai excelează prin câteva insule de prosperitate în sport, e grav!" scrie jurnalistul în editorial semnat în Prosport.
"35 de zile au trecut şi alte subiecte au avut prioritate în faţa lor. E un exemplu de trecut la “aşa nu”. Pe de o parte. Pe de alta…E o chestiune omenească. Să simţi nevoia de atenţie, de o strângere de mână sau de o privire caldă care face cât toţi banii din lume. Izvorâşte din dorinţa sportivului de a-i fi, într-un fel sau altul, recunoscută fiecare oră dedicată visului său. Să i se transmită un mesaj! Nu doar unul constatator, pe un ton impersonal şi robotic. Medaliaţii de la ediţiile JO nu sunt nişte statui din piatră. Şi nici nu zgârie la uşile de la Palat. Aşteaptă însă, o dată la 4 ani, un gest firesc.
Încărcata agendă oficială a preşedintelul Klaus Iohannis a ajuns, marţi seara, la fila cu cercuri olimpice. Cel mai mare iubitor de tenis din ţară a ales, alături de echipa lui, să dărâme două popice dintr-o lovitură: să organizeze în acelaşi timp premierea medaliaţilor de la JO, dar şi de la Paralimpice. O explicaţie neînghiţită, însă, pe nemestecate, de toată lumea. Realitatea e că oamenii din Rio au fost trecuţi la "şi altele". De asta au aşteptat 35 de zile invitaţia oficială. Şi nicio altă fandare nu scuză lipsa de reacţie a celor mai înalte oficialităţi ale statului" scrie Andru Nenciu.
Jurnalistul critică în încheiere și atitudianea avută după finalul ceremonii când în discuțiile cu presa, președintele a acceptat să abordeze și alte teme decât cele legat strict de registrul evenimentului.