Instanța a decis: Cine are palmaresul Stelei, inclusiv Cupa Campionilor Europeni din 1986

Instanța a decis: Cine are palmaresul Stelei, inclusiv Cupa Campionilor Europeni din 1986

Curtea de Apel a luat decizia cu privire la palmaresul Stelei, luptă în care suntangrenate clubul Armatei, CSA Steaua și echipa lui Gigi Becali, FC FCSB. Vestea pică bine pentru patronul din Pipera, care a comentat decizia în stilul caracteristic.

Palmaresul din perioada 1947-1998 este atribuit echipei din Liga a II-la, CSA Steaua, care și deține emblemaclubului ce a făcut spectacol în cupele europene, pe vremea comunismului, dar și în anii ’90.

Gigi Becali jubilează, după decizia instanței, cu privire la palmaresul Stelei

Curtea de Apel a luat decizia după ce Gigi Becali a atacat hotărârea din primă instanță. Singura schimbare se referă la intervalul 1998-2003, deci cinci ani de palmares. Pentru această perioadă, lucrurile au rămas incerte. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de MApN la solicitarea UEFA, iar din anul 2003 a preluat echipa Becali, de la Viorel Păunescu. Astfel, palmaresul din anul 2003 până în prezent este al echipei FC FCSB, din Liga 1.

„Mai bine nu se putea să se dea. Nu putea să dea că este al nostru dintotdeauna pentru că noi nu am avut societatea. De când am făcut casa, mobila este a noastră. Încă o dată. Dacă palmaresul este la noi din 2003, atunci este la noi.

Se deduce că noi suntem continuatoarea Stelei. Ce să vrem mai mult? Palmaresul a fost la CSA Steaua până în 1998, iar din 2003 este la noi. Ce să vreau mai mult?”, a declarat Gigi Becali, pentru Fanatik.

Reprezentanții CSA au termen de 30 de zile pentru a face recurs.

Palmares CSA Steaua București (1947-1998)

20 de titluri de campioană în Liga 1

19 Cupe ale României

3 Supercupe

1 Cupa Campionilor Europeni

1 Supercupa Europei

Palmares FCSB (2003-prezent)

5 titluri de campioană în Liga 1

3 Cupe ale României

2 Supercupe

2 Cupe ale Ligii

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi