Înotătorul Adam Peaty are Covid-19. A fost testat pozitiv a doua zi după ce obținuse o medalie de argint la Jocurile Olimpice

Publicat: 29 07. 2024, 20:25
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Înotătorul din Marea Britanie, Adam Peaty, are Covid-19, a anunţat staff-ul naţionalei olimpic. Peaty obținuse, cu o zi înainte, medalia de argint în finala de la 100 m bras de la JO de la Paris, scrie AFP, conform G4Media.

„Adam Peaty a început să se simtă rău duminică”

Sportivul în vârstă de 29 de ani „speră să revină în competiţie în probele de ştafetă”, a menţionat echipa olimpică a Marii Britanii.

„Adam Peaty a început să se simtă rău duminică, înainte de finala de 100 m bras. În orele care au urmat finalei, simptomele lui s-au agravat şi a fost testat pozitiv la Covid luni dimineaţă”, se mai arată în comunicat.

Peaty este dublu campion olimpic la 100 m bras și urmărea un al treilea titlu la Paris, dar a fost învins de italianul Nicolo Martinenghi, la finalul unei curse uluitoare.

„Ca şi în cazul tuturor cazurilor de îmbolnăvire, situaţia este gestionată corespunzător, luându-se toate măsurile de precauţie pentru ca restul delegaţiei să nu fie afectată”, a precizat Team GB.

Înotătorul român Vlad Stancu, depistat și el cu Covid

Amintim faptul că și înotătorul român Vlad Stancu a ratat calificarea în finala de la 800 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce în urmă cu 2-3 zile a fost depistat cu Covid şi de atunci nu a mâncat nimic, ci doar a băut apă.