Înfrângerea cu Germania, una specială pentru România: Cristian Neagu, prima handbalistă care înscrie 300 de goluri la EURO. EHF sugerează că e cea mai bună jucătoare din toate timpurile (VIDEO)

Publicat: 16 11. 2022, 17:56
Actualizat: 16 11. 2022, 18:03
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Mihaela Bobar

România a fost învinsă și de Germania, miercuri, în ultima partidă din grupa principală de la Campionatul European de handbal feminin, însă eșecul a fost „îndulcit” de performanța istorică a Cristinei Neagu, care a devenit oficial prima handbalistă din toate timpurile ce înscrie 300 de goluri în această competiție.

„Tricolorele” veneau după o partidă epuizantă cu Muntenegru, una pierdută la limită, iar ratarea calificării în semifinalele Europeanului de handbal feminin și-a făcut resimțit ecoul în meciul de miercuri, când România a arătat ceva mai apatic, fără să arate ambiția și hotărârea din ultimele confruntări.

După un început ezitant de meci, Germania a trecut la controlul jocului și nu a mai cedat conducerea, scor final 28-32.

Cristina Neagu a devenit prima handbalistă din istorie care înscrie 300 de goluri la EURO

Partida a fost una deosebită pentru handbalul românesc, în condițiile în care Cristina Neagu a devenit oficial prima handbalistă (feminin + masculin) care înscrie 300 de goluri la Campionatele Europene. Reușita cu numărul 300 a venit dintr-o aruncare de la 7 metri.

EHF a distribuit momentul golului, iar în postarea sa a sugerat că românca este cea mai bună handbalistă din istorie.

„Deasupra tuturor”, a scris EHF, care a atașat mesajului o imagine cu un țap, de la englezescul „GOAT”, sau „Greatest Of All Time” („Cel mai bun din toate timpurile”).