În doi ani, de când ne facem că organizăm Euro 2020, încă nu știm cât ne va costa evenimentul: "Să anunţe un preţ, iar noi să-l înmulţim cu trei, să fim în marja de eroare"

În doi ani, de când ne facem că organizăm Euro 2020, încă nu știm cât ne va costa evenimentul: "Să anunţe un preţ, iar noi să-l înmulţim cu trei, să fim în marja de eroare"

Primarul general Gabriela firea s-a întâlnit cu reprezentanții UEFA în vederea organizării meciurilor de la Euro de peste 4 ani.

Edilul a promis că până în 2020 ztrăzile din jurul Arenei Naţionale vor fi reabilitate.

Găzduirea meciurilor de la Euro „ţine de mândria noastră naţională”, a spus edilul.

“Visăm frumos”, este de părere jurnalista Maria Andrieș.

Ca act patriotic, cu prilejul fericitului eveniment, Municipalitatea va repara şine de tramvai şi va cumpăra 500 de autobuze noi.

De asemenea, vor fi stabilite trasee pentru biciclişti, spre şi de la stadion.

“De infrastructurile mici, de programul Rabla RATB, de astupat gropi, vopsit gardul, plimbat leopardul, trebuia să ne ocupăm cu sau fără Euro. De autostrăzi şi legături cu lumea contemporană aveam nevoie şi dincolo de fotbal şi alte vanităţi locale.

Modernizarea stadioanelor de antrenament şi îmbunătăţirile la Arena Naţională reprezintă, de fapt, efortul bugetar la care nu ne-am fi opintit dacă Bucureştiul nu devenea oraş-gazdă al Euro 2020”, subliniază Andrieș în articolul său postat pe gsp.ro.

De asemenea, jurnalista precizează că în doi ani de când ne-a fost acceptată candidatura, niciun oficial român n-a îndrăznit să estimeze cât ar costa “distracţia”.

„Să anunţe un preţ, iar noi să-l înmulţim cu trei, să fim în marja de eroare”, spune, ironic, dar totodată realist, Maria Andrieș.

Contribuabilul așteaptă nota, căci noi, toții românii, vom plăti pentru organizareaacestui eveniment sportiv. Câți turiști vom atrage și câți bani se vor întoarce la bugetul de stat, rămâne de văzut.

“Vicepremierul Dâncu n-are nelinişti din astea. Ştie că bani de fezabilităţi şi tencuieli se găsesc în bugetul flexibil de stat. La fel, doamna Firea ştie că va găsi bani de trolee decapotabile şi piste de biciclete cu aer condiţionat în bugetul fără fund al Capitalei”, mai scrie în articolul gsp.ro.

„Sumele vor fi dezvăluite cu tact, treptat, să ne obişnuim cu inevitabilul. Preţul corect al Arenei Naţionale l-am aflat la cinci ani după inaugurare, deci trebuie să avem răbdare. Şi să pedalăm în continuare pe ideea de mândrie naţională”, conchide Andrieș.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card