Ianis Hagi, lăudat de presa spaniolă, după meciul care a dus calificarea echipei naționale la Euro 2024

Ianis Hagi, lăudat de presa spaniolă, după meciul care a dus calificarea echipei naționale la Euro 2024
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Ianis Hagi a fost lăudat de presa spaniolă, după meciul care a calificat România la Euro 2024. Naționala României a câștigat cu 2-1 meciul cu Israel de sâmbătă seara, 18 noiembrie, și astfel s-a calificat matematic la EURO 2024. După o pauză de opt ani, tricolorii au parte de primul lor turneu.

Ce spune presa spaniolă despre Ianis Hagi

„Ianis, jucătorul lui Alaves și fiul legendarului Gică Hagi, a marcat împotriva Israelului golul victoriei care a obținut locul României în Germania. Un mare merit pentru această performanță se leagă de un nume legendar în acea țară când vine vorba de fotbal”, au scris jurnaliștii de la AS despre Ianis Hagi, după meciul cu Israel. Sportivul a fost comparat cu tatăl său, Gică Hagi, fost jucător la Real Madrid și Barcelona.

„La 30 de ani de la reușita tatălui său, Ianis Hagi a adus o victorie importantă. Pe 17 noiembrie 1993, tatăl său, Gică Hagi, a marcat în victoria României împotriva Țării Galilor, scor 2-1, care le-a oferit calificarea la Campionatul Mondial din 1994, poate cel mai bun turneu din istoria naționalei României”, au mai scris jurnaliștii, conform Adevărul.

În cazul în care România va câștiga meciul de marți, 21 noiembrie, de la București, cu Elevția, tricolorii vor câștiga grupa preliminară și vor fi în urna a doua la tragerea la sorți pentru Euro 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`