Primele detalii despre starea lui Helmut Duckadam după ce a fost operat pe cord deschis. Fostul mare portar rămâne în spital

Primele detalii despre starea lui Helmut Duckadam după ce a fost operat pe cord deschis. Fostul mare portar rămâne în spital
Foto simbol: Pixabay

UPDATE: Helmut Duckadam a fost operat la Spitalul Universitar de Urgență din București, joi, și va rămâne internat pentru tot restul săptămânii, au declarat sursele Gazetei Sporturilor.

Un apropiat al familiei Duckadam a declarat pentru GSP.ro că operația a fost un succes.

„Operația a reușit și acum are de urmat un program strict de recuperare. A fost o operație programată de luni bune care a decurs conform planului inițial. Va rămâne internat câteva zile în spital, apoi i se va face fișa de externare. Urmează să mai vină la control periodic”, a precizat pentru GSP.RO un apropiat al familiei.

Despre operație a vorbit și fostul mare internațional, pentru Antena Sport.

„A reușit, acum vedem mai departe. Durează recuperarea… e grea de tot, dar asta e. Totul a fost în parametri, acum vedem mai departe”, a declarat Helmut Duckadam.

Știrea inițială: Helmut Duckadam (65 de ani), câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, s-a prezentat la Spitalul Universitar din București, joi, și a intrat într-o operație pe cord deschis, spun sursele Gazetei Sporturilor.

Operație pe cord deschis

Fostul mare portar a ajuns la Spitalul Universitar, joi, pentru o operație programată la aortă, cea mai mare arteră din organism, care pleacă din ventriculul stâng al inimii și ajunge până în zona abdominală.

Duckadam a avut probleme cardiovasculare chiar în perioada carierei de jucător. De altfel, primele au apărut chiar după finala Cupei Campionilor din 1986, în care a apărat patru lovituri de departajare și a ajutat-o pe Steaua să cucerească trofeul în detrimentul lui FC Barcelona.

Helmut Duckadam a adunat 133 de prezențe pe prima scenă, două apariții la națională și 11 în cupele europene. Are în palmares un titlu de campion și o cupă a României (1985), și Cupa Campionilor Europeni (1986). În anul triumfului de la Sevilla a fost declarat cel mai bun fotbalist român al anului și a fost menționat și în revista France Football.

Ce spunea Helmut Duckadam despre problemele de sănătate

Helmut Duckadam s-a retras din fotbal la doar 27 de ani din cauza problemelor de sănătate.

„Păi, nu e atât de plăcut când se adună toate. Dacă stai bine cu sănătatea, treci mai ușor peste ele. Dar la mine se simte… Și se simte în fiecare dimineață. Când îmi trosnește o mână, un picior. Mă mai doare pe ici, pe colo. E greu… Dacă ai probleme de sănătate, așa cum am eu, chiar e dificil, dar nu avem ce să facem. Eu am avut opt operații grele, complicate. Opt!

Nu e atât de plăcut când știi asta… În fiecare dimineață iau un pumn de pastile. Nu exagerez! Am 20 de medicamente pe care trebuie să le iau zilnic. Unele pentru coagularea sângelui, pentru circulație, pentru tensiune, pentru stomac, unele pe post de pansament gastric. Ha, ha, ha! Când v-am zis că nu-i așa simplu…”, declara fostul mare portar în 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe