Scandal de dopaj în sportul românesc: Doi sportivi medaliați la Jocurile Olimpice, depistați pozitiv la testele antidoping

Scandal de dopaj în sportul românesc: Doi sportivi medaliați la Jocurile Olimpice, depistați pozitiv la testele antidoping
Foto: pixabay.com

România ar putea fi interzisă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an. Doi halterofili care au luat medalii pentru ţara noastră la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, au fost depistați pozitiv în urma testelor antidoping. Aceştia ar fi folosit, în 2012, steroizi anabolizanți, informează GSP.ro. Pe lângă cei doi, și halterofilul Florin Croitoru fost depistat pozitiv la reanalizare cu steroizi anabolizanți. Cazul său a fost prezentat în luna martie a anului trecut.

Roxana Cocoș, în vârstă de 30 de ani, şi Răzvan Martin, de 28 de ani, au fost depistați pozitiv la reanalizare pentru steroizi anabolizanți de către Comitetul Olimpic Internațional.

Ambii sportivi au folosit stanozolol, un steroid anabolizant care se folosește sub formă injectabilă și tablete. E folosit pentru cei care vor să-și îmbunătățească starea fizică, dar arde și foarte repede grăsimile.

Cei doi au participat şi la Olimpiada din 2012 de la Londra. Roxana Cocoș a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, în timp ce Răzvan Martin a venit acasă cu bronzul. În paralel federația Olimpică Internațională reanalizează probele recoltate sportivilor la precedentele Jocuri Olimpice.

„Toate națiunile cu trei sau mai multe depistări pozitive la reanalizările de la Beijing și Londra sunt pasibile de o interdicție de un an”, se arată în regulamentul Federației Olimpice Internațională.

Pe lângă cei doi, și Florin Croitoru, un alt halterofil român, fost depistat pozitiv la reanalizare cu steroizi anabolizanți. Cazul său a fost prezentat în luna martie a anului trecut. Astfel, România ar ajunge la trei halterofili depistați pozitiv și ar putea fi interzisă la ediția de anul acesta din vară a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările