Haaland și doi fotbaliști decedați, chemați la testare antidoping în Norvegia: „E cumva camera ascunsă?”

Haaland și doi fotbaliști decedați, chemați la testare antidoping în Norvegia: „E cumva camera ascunsă?”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Nick Potts

Agenția Antidoping a Norvegiei a anunțat federația de fotbal că a selectat șase jucători pentru o testare, iar pe lista se regăseau atât Erling Haaland, cât și doi golgheteri care au murit în secolul trecut, transmite Golazo.ro.

Alături de Haaland, la testarea antidoping au fost chemați și doi fotbaliști decedați

Aflat în cantonament cu naționala Norvegiei pentru meciurile din Liga Națiunilor, Erling Haaland a fost chemat de autoritatea norvegiană de resort la o testare antidoping.

Pe lista de șase nume se regăseau și Einar Gundersen (n. 1896 – d. 1962), și Jorgen Juve (n. 1906 – d. 1983), doi dintre cei mai importanți marcatori din istoria naționalei norvegiene. Jorgen Juve conduce și acum ierarhia all time, cu 33 de goluri (+2 față de Haaland), în timp ce Gundersen este pe 3, cu 26 de goluri.

Pe listă era și Oscar Bobb, coechipier cu Haaland la City, care și-a rupt piciorul luna trecută și nu va mai juca până în iarnă.

Reacția selecționerului: „E cumva camera ascunsă?”

Selecționerul Norvegiei, Stale Solbakken, a comentat episodul inedit într-o notă ironică.

„Am început să ne punem întrebări. Era ceva foarte serios. Ulterior, am sunat la Agenția Antidoping și am întrebat: «Sunt două nume aici… E cumva camera ascunsă? Sau e ceea ce e? (…) Probabil că ei au verificat doar în fruntea topului golgheterilor. (…) Gundersen și Juve au fost chemați puțin cam târziu. Pentru ei, testele sunt negative”, a declarat Solbakken, potrivit cotidianului local VG.

Halvor Byfuglien, ofițerul de presă al Agenției Antidoping din Norvegia, spune că „a fost doar o mare eroare” și că reprezentanții federației „au reacționat cu umor la ceea ce s-a întâmplat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`