Haaland nu ține cu România sâmbătă seară. Singura șansă a Norvegiei de a mai ajunge la EURO 2024, să se califice Israel din grupa noastră

Haaland nu ține cu România sâmbătă seară. Singura șansă a Norvegiei de a mai ajunge la EURO 2024, să se califice Israel din grupa noastră
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Norvegia nu a reușit să se califice la EURO 2024 prin intermediul preliminariilor clasice, dar mai poate prinde turneul final din Germania cu ajutorul play-off-ului generat de rezultatele din Liga Națiunilor, cu o condiție ce ține de grupa României.

Norvegia mai poate prinde EURO 2024 doar dacă Israel se califică din grupa României

Norvegia a ratat calificarea la EURO 2024, terminând sub Spania și Scoția în grupa din preliminarii. Totuși, Haaland & Co mai pot prinde play-off-ul din primăvară, cel care va decide ultimele componente ale turneului final din Germania.

Norvegia va juca în acel play-off dacă Israel se califică la EURO 2024 direct din grupa României și lasă un loc vacant în play-off, explică GSP.ro.

Pentru ca scenariul să se concretizeze, Israel trebuie să își câștige ultimele două meciuri din grupă – cel cu România de sâmbătă seară și cel cu Andorra de marți – și noi să nu obținem mai mult de un punct cu Elveția marți seară pe Arena Națională.

Ar mai fi și scenariul în care trecem cu bine de grupă noi și Israel, în detrimentul Elveției, scenariul cel mai puțin plauzibil dintre cele încă posibile întrucât ar însemna că elvețienii nu fac mai mult de un punct din partidele cu România și Kosovo.

În aceste condiții, norvegienii au toate motivele să țină cu Israel în duelul cu România de sâmbătă seară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`