Guvernul dă undă verde pentru construirea a două noi stadioane: „Nicolae Dobrin” la Piteşti și „Gheorghe Hagi” la Constanţa

Guvernul dă undă verde pentru construirea a două noi stadioane: „Nicolae Dobrin” la Piteşti și „Gheorghe Hagi” la Constanţa
Foto simbol: Pixabay

Guvernul a aprobat finanțarea pentru construirea Stadionului „Gheorghe Hagi“, a anunțat primarul Constanței, Virgil Chițac, care a precizat că lucrările vor începe în curând.

Detalii despre construirea Stadionului „Gheorghe Hagi”

Pe amplasamentul unde funcționa vechiul stadion al orașului se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA și un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.

De asemenea, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și UAT Constanța și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcții și 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilități.

Precizări făcute de Marcel Ciolacu

Tot în ședința de Guvern de marți, premierul Marcel Ciolacu a anunțat faptul că se va da undă verde și pentru construirea stadionului ”Nicolae Dobrin”, din Pitești:

“Avem și două proiecte majore în domeniul sportului prin care onorăm doi mari sportivi ai țării și aș dori pe această cale să îi mulțumesc lui Gică Popescu, cu care m-am sfătuit în această privință.

Primul este stadionul ce poartă numele marelui nostru fotbalist „Gheorghe Hagi”, la Constanța. Este un proiect  de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri. Al doilea este stadionul numit ”Nicolae Dobrin”, în cinstea acestui fotbalist român de excepție. Stadionul din Pitești va costa circa 75 de milioane de euro și va avea 15.200 de locuri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`