Gimnasta Sabrina Voinea mai are o șansă la medalie. Sportiva merge la Tribunalul Federal Elvețian

Publicat: 26 08. 2024, 22:22
Sabrina Voinea. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ulrik Pedersen

Sabrina Voinea încearcă să își facă dreptate în continuare cu privire la cazul medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris. După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu i-a acordat câștig de cauză, sportiva a decis să apeleze la Tribunalul Federal Elvețian.

Sabrina Voinea a fost depunctată pe nedrept

Finala la gimnastică la sol la Jocurile Olimpice a stârnit o controversă cu privire la medalia de bronz. Inițial, Jordan Chiles obținute medalia, după care sportivele românce au făcut apel la TAS, potrivit eurosport.ro.

După analizarea probelor, tribunalul a decis ca Ana Bărbosu să fie pe cea de-a treia treaptă a podiumului. Concret, punctajul după decizia TAS a fost astfel: Ana Bărbosu – 13.700, Sabrina Voinea – 13.700 (punctaj mai mic la execuție) și Jordan Chiles – 13.666.

Voinea și mama ei au fost extrem de afectate de decizia tribunalului ad-hoc, ținând cont că aveau probe care o avantajau. Sabrina fusese depunctată cu o zecime, deoarece arbitrii au considerat că a pășit în afara covorului în momentul exercițiului ei, însă reluările au demonstrat contrariul.

Gimnasta mai are o singură cale prin care poate obține medalia de bronz. Conform GSP, Voinea a atacat decizia TAS la Tribunalul Federal Elvețian. Această instituție reprezintă practic ultima șansă pentru gimnasta de 17 ani de a cuceri vreo medalie la Paris 2024.

Când ar putea veni decizia tribunalului evlețian

Unul dintre cei cinci avocați a declarat că Această instituție reprezintă practic ultima șansă pentru gimnasta de 17 ani de a cuceri vreo medalie la Paris 2024.

„E o procedură efectuată în numele FRG și al Sabrinei Voinea. Termenul limită pentru atacarea deciziei TAS era 13 septembrie, dar am vrut să facem mai repede acest pas, să fim primii. Sperăm în continuare să se ajungă la o modalitate amiabilă de rezolvare a acestui caz în sensul ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz, un punct de vedere pe care l-am susținut de la început

E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei. Posibil până la sfârșitul anului să avem o soluție, posibil să se întindă și mai mult, depinde de mai mulți factori”, a spus Sabin Gherdan.