Gică Hagi: Multinaţionalele să dea 1% din cifra de afaceri, că fac bani în România!

Publicat: 22 12. 2023, 14:20
Actualizat: 22 12. 2023, 14:26
Gheorghe Hagi. Sursa foto: Hepta - SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Gică Hagi a cerut implicarea multinaţionalelor în sportul românesc deoarece „la noi în ţară fac bani”, iar sportul nostru e subfinanțat. Declarația a fost făcută în contextul în care, din 1 ianuarie 2024, companiile cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro vor fi taxate cu un impozit de 1% pe această cifră. De asemenea, e o perioadă în care Hagi vinde din acțiunile pe care le are la Farul.

Hagi cere marilor companii să se implice în sportul românesc

„La performanţă vorbim altceva, la echipa mare. Acolo e vorba de 1% din cifra de afaceri a multinaţionalelor. Nu a zis-o oricine. A zis-o Hagi. Şi-a zis-o bine. 1% din cifra de afaceri. Acolo sunt banii.

Multinaţionalele să vină în sport. La noi în ţară fac bani. E o facilitate, nimic altceva. Un punct care se schimbă în legea aia, care nu e schimbată din 90. E 0,00000%, dacă vrea. Nu! Obligatoriu!

Investeşte, că tu faci bani la noi în ţară. Din cifra de afaceri. E deductibilă. Publicitate, că la performanţă se creează publicitate. Nu poţi să dai 100-200.000 de euro, trebuie să dai 1-2.000.000 de euro, în funcţie de brandul pe care îl ai.

Şi acolo e un concurs, care e mai bun, care are performanţe, care e mai bine organizat. În funcţie de, îţi faci partener. Cum fac cei de afară. Nu e nimic nou. Nu vrem. Ne facem că nu înţelegem. Atât. Dacă nu se fac, nu avem cum să urcăm.

Totul se ascunde. Se vorbeşte ce interese avem, ce ne place. Nu ce trebuie să facem pentru România. Ce trebuie să spunem pentru România. Ce e bine pentru România”, a declarat Gică Hagi, potrivit Orange Sport.

Hagi vrea să vândă din acțiunile pe care le are la Farul

Declarația a fost făcută în contextul în care Gică Hagi vrea să vândă mare parte din acțiunile pe care le are la Farul Constanța. El deține 79,9% din acțiuni, dar vrea să vândă pachete de câte 10% și el să mai rămână cu 10%. Două pachete au fost deja adjudecate de Ciprian Marica și de brazilianul Rivaldo.