Gică Hagi: Multinaţionalele să dea 1% din cifra de afaceri, că fac bani în România!

Gică Hagi: Multinaţionalele să dea 1% din cifra de afaceri, că fac bani în România!
Gheorghe Hagi. Sursa foto: Hepta - SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Gică Hagi a cerut implicarea multinaţionalelor în sportul românesc deoarece „la noi în ţară fac bani”, iar sportul nostru e subfinanțat. Declarația a fost făcută în contextul în care, din 1 ianuarie 2024, companiile cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro vor fi taxate cu un impozit de 1% pe această cifră. De asemenea, e o perioadă în care Hagi vinde din acțiunile pe care le are la Farul.

Hagi cere marilor companii să se implice în sportul românesc

„La performanţă vorbim altceva, la echipa mare. Acolo e vorba de 1% din cifra de afaceri a multinaţionalelor. Nu a zis-o oricine. A zis-o Hagi. Şi-a zis-o bine. 1% din cifra de afaceri. Acolo sunt banii.

Multinaţionalele să vină în sport. La noi în ţară fac bani. E o facilitate, nimic altceva. Un punct care se schimbă în legea aia, care nu e schimbată din 90. E 0,00000%, dacă vrea. Nu! Obligatoriu!

Investeşte, că tu faci bani la noi în ţară. Din cifra de afaceri. E deductibilă. Publicitate, că la performanţă se creează publicitate. Nu poţi să dai 100-200.000 de euro, trebuie să dai 1-2.000.000 de euro, în funcţie de brandul pe care îl ai.

Şi acolo e un concurs, care e mai bun, care are performanţe, care e mai bine organizat. În funcţie de, îţi faci partener. Cum fac cei de afară. Nu e nimic nou. Nu vrem. Ne facem că nu înţelegem. Atât. Dacă nu se fac, nu avem cum să urcăm.

Totul se ascunde. Se vorbeşte ce interese avem, ce ne place. Nu ce trebuie să facem pentru România. Ce trebuie să spunem pentru România. Ce e bine pentru România”, a declarat Gică Hagi, potrivit Orange Sport.

Hagi vrea să vândă din acțiunile pe care le are la Farul

Declarația a fost făcută în contextul în care Gică Hagi vrea să vândă mare parte din acțiunile pe care le are la Farul Constanța. El deține 79,9% din acțiuni, dar vrea să vândă pachete de câte 10% și el să mai rămână cu 10%. Două pachete au fost deja adjudecate de Ciprian Marica și de brazilianul Rivaldo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)