Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc sunt vicecampioane olimpice la dublu vâsle categorie ușoară! Al doilea argint pentru canotajul românesc în aceeași zi

Publicat: 02 08. 2024, 13:31
Actualizat: 02 08. 2024, 13:39
Sursa foto: Cristian Nistor - COSR (Facebook)

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc s-au clasat pe poziția a 2-a în finala probei de dublu vâsle feminin categorie ușoară, vineri, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Argint olimpic pentru Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc

Româncele noastre, campioane europene en-titre, au început bine cursa, dar la un moment dat au pierdut contactul cu Marea Britanie, care s-a desprins în lider solitar.

A urmat o luptă pentru argint și bronz cu Grecia și Noua Zeelandă, o luptă din care „tricolorele” au ieșit învingătoare.

Poziția a 3-a a fost ocupată în final de Grecia, în timp ce Noua Zeelandă a terminat pe 4 și a ratat medalia.

A fost ultima ediție olimpică a acestei probe.

România a cucerit șase medalii la Paris până în prezent

Până la ora actuală, Jocurile de la Paris au adus șase medalii în palmaresul olimpic al României. „Balul” a fost deschis de înotătorul David Popovici, care și-a adjudecat un aur (200 m liber) și un bronz (100 m liber).

Celelalte patru medalii românești aparțin canotajului. Andrei Cornea și Marian Enache au devenit campioni olimpici la dublu vâsle masculin, în timp ce Ancuța Bodnar și Simona Radiș au obținut argintul la feminin.

Vineri, pe lângă triumful lui Gianinei și al Ionelei, au mai câștigat argintul Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, la dublu rame feminin.