Gabriela Ruse, salt în clasamentul WTA. Ce poziție va ocupa la finalul turneului US Open

Publicat: 30 08. 2024, 22:50
Sursa foto: Palermo Ladies Open

Gabriela Ruse a fost învinsă în turul al treilea de Paula Badosa, în trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-7 (8). Chiar și așa, sportiva are motive de bucurie, deoarece la finalul turneului de Grand Slam va urca în clasamentul WTA.

Ce poziție va ocupa tenismena

La finalul US Open, Gabi Ruse va urca de pe locul 122 WTA până pe poziția a 97-a în clasamentul mondial. Cea mai bună clasare a româncei a fost pe 23 mai 2022, când a ajuns pe locul 51 WTA. Până l, potrivit gsp.ro. 

Totuși, tenismena va rămâne în turneul de Grand Slam, fiind calificată alături de ucraineanca Marta Kostyuk în turul doi la proba de dublu.

Paula Badosa a avut cuvinte de laudă la adresa sportivei noastre

Sportiva iberică care a eliminat-o pe Gabriela Ruse, a avut un discurs superb la adresa tenismenei noastre.

„Am fost distrusă mental la 4-5 în decisiv, dar ați reușit să îmi ridicați nivelul. A fost un meci greu, eram confuză la început. La final, meciul a avut un nivel foarte ridicat. Cred că merită să fie mult mai sus în clasamentul WTA. La finalul primului set mi-am întrebat antrenorul ce să fac pentru că juca foarte bine. «N-ai altă opțiune decât să fii mai agresivă decât ea», mi-a spus. Am crezut că joc împotriva Simonei Halep. Am avut un meci lung. O să mă ajute mult, sunt motivată, jucăm în scurt timp la dublu, sper să ne revedem din nou.

Am spus și înainte că cele mai bune rezultate le am în Statele Unite. E o conexiune specială, nu e o coincidență. Mă simt protejată de voi și este foarte cool să fiu aici”, a transmis Paula Badosa.