FRF a fost sancționată de UEFA cu o amendă de 52.000 de euro și un sector închis la meciul cu Kosovo

FRF a fost sancționată de UEFA cu o amendă de 52.000 de euro și un sector închis la meciul cu Kosovo
Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României / Facebook

Sancțiunile din partea UEFA continuă să fie o problemă pentru Federația Română de Fotbal, deși tricolorii au avut parte până acum de un parcurs excelent în Liga Națiunilor.

Care este cauza sancțiunilor

UEFA a impus o amendă de 52.000 de euro României, în urma evenimentelor petrecute petrecute în meciul tur cu Lituania, câștigat de tricolori cu 3-1, la stadionul din Ghencea, conform flashscore.ro.

Motivul sancțiunii ar fi un banner afișat de suporterii români, care ar fi fost considerat ofensator la adresa minorităților maghiare, precum și comportamentul rasist al unor fani. UEFA a considerat că aceste situații sunt inacceptabile într-un context sportiv.

Un sector de 3.000 de locuri va fi închis pentru meciul România – Kosovo

Federația Română de Fotbal va trebui să achite o amendă de 52.500 de euro ca urmare a acestui incident. De asemenea, UEFA a decis ca măsură suplimentară să închidă un sector de 3.000 de locuri pe Arena Națională pentru meciul România – Kosovo, programat pentru 15 noiembrie.

„Comisia de Contol, Etică și Disciplină UEFA a luat următoarele decizii: Să amendeze Federația Română de Fotbal cu 22.500 de euro pentru transmiterea unui mesaj considerat nepotrivit în cadrul unui eveniment sportiv.

Să amendeze Federația Română de Fotbal cu 30.000 de euro și să închidă parțial stadionul (3.000 de locuri) în timpul următorului meci pe care România îl va juca în calitate de gazdă, din cauza comportamentului rasist al suporterilor”, a anunțat forul european în cadrul unui comunicat oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`