FRF a anunțat sancțiunile primite după incidentele de la meciul cu Kosovo

Publicat: 20 09. 2023, 17:12
Ultrașii români au afișat mesajul „Kosovo je Srbija” la partida cu Kosovo din preliminariile EURO 2024, miercuri, 12 septembrie 2023. Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Federația Română de Fotbal a fost amendată UEFA cu 52.000 de euro pentru incidentele de la meciul cu Kosovo, iar următorul meci al echipei naționale de pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise, a anunțat FRF, miercuri, într-un comunicat de presă.

Pe 12 septembrie, România și Kosovo s-au întâlnit pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2024, iar „tricolorii” s-au impus cu 2-0.

Partida a fost întreruptă zeci de minute din cauză că ultrașii români au afișat mesajul „Kosovo je Srbija” (Kosovo e Serbia). România este unul dintre cele cinci state UE care nu recunosc independența declarată de Kosovo în 2008, dar participă cu trupe la misiunea NATO de menținere a păcii în regiune.

FRF, sancționată de UEFA după meciul cu Kosovo

Potrivit FRF, capetele de acuzare din ancheta deschisă de UEFA au fost:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit la meciul cu Andorra.

„Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare”, a anunțat FRF.