Franța trece mai departe în semifinala de la EURO 2024. Cu cine se va întâlni selecționata lui Deschamps

Publicat: 06 07. 2024, 01:23
Actualizat: 06 07. 2024, 01:24
Sursă foto: hepta.roe- Marcus Brandt/dpa

Selecționata Franței a învins Portugalia cu scorul de 5-3, la loviturile de departajare, pe Volksparkstadion din Hamburg, după ce la finalul a 120 de minute scorul a fost egal, 0-0.

În primele două meciuri ale sfertului de finală s-a ajuns în prelungiri

În prima partidă a zilei, Spania a învins Germania cu 2-1, după prelungiri, golul victoriei fiind marcat de marcat de Mikel Merino în minutul 119, iar duelul dintre Franța și Portugalia s-a decis la loviturile de departajare, potrivit eurosport.ro.

Primele 45 de minute ale partidei au fost anoste, niciuna dintre echipe nereușind să-și creeze vreo ocazie importantă de gol. Duelul dintre Franța și Portugalia s-a decis la loviturile de departajare.

Scorul a fost de 5-4 după loviturile de departajare

În prelungiri, Portugalia a dominat, arătându-se mai insistentă în atac. Cu toate acestea, echipa lui Roberto Martinez nu a reușit să găsească drumul spre gol, astfel că meciul s-a decis la loviturile de departajare.

Ousmane Dembele a deschis seria loviturilor de departajare pentru Franța. Cristiano Ronaldo a egalat rapid pentru Portugalia cu un șut impecabil. A urmat Fofana, care a tras pe centru și l-a păcălit pe Diego Costa. Bernardo Silva a răspuns pentru Portugalia cu un șut de neoprit.

Echilibrul s-a rupt la cea de-a treia serie de penalty-uri. Kounde a executat perfect pentru Franța, în timp ce Joao Felix a trimis mingea în bară. Barcola a dus scorul la 4-2 pentru Franța, dar speranțele portughezilor au fost menținute de Nuno Mendes, care a șutat în vinclu.

Theo Hernandez, ultimul jucător desemnat de Deschamps, nu a greșit. Fundașul Milanului a executat impecabil și a dus Franța în semifinalele competiției, închizând meciul cu un scor final de 5-3 la loviturile de departajare.