Fostul președinte al Federației Spaniole, în instanță despre fotbalista pe care a sărutat-o la Cupa Mondială: „Ea mă apucă de unde poate, o apuc și eu pe ea”

Publicat: 05 10. 2023, 17:02
Jenni Hermoso a fost sărutată de președintele Federației spaniole, Luis Rubiales, după câștigarea Cupei Mondiale la fotbal feminin. Foto: Hepta.ro / Bestimage / © Capture TV via Bestimage

Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), a vorbit în instanța de judecată despre sărutul dat fotbalistei Jenni Hermoso în finala Cupei Mondiale și susține că acesta a fost „afecțiune”, un gest „natural, în fața a milioane de ochi, între două persoane care au conviețuit mult timp”.

Spania a câștigat ediția din 2023 a Cupei Mondiale de fotbal feminin și a devenit a doua națiune din istorie care cucerește trofeul atât la băieți, cât și la fete. La ceremonia de premiere de după finala cu Anglia, Luis Rubiales, la acel moment președinte al RFEF, a sărutat-o pe buze pe fotbalista Jenni Hermoso, iar de atunci „La Roja” este marcată de un adevărat scandal.

Ce a spus fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal în instanță

Luis Rubiales a vorbit în fața judecătorului Francisco de Jorge despre cele întâmplate la finala Cupei Mondiale și susține că nu a sărutat-o pe fotbalista Spaniei cu forța.

„Am câștigat titlul mondial și mi-am manifestat afecțiunea (…). A fost ceva natural, în fața a milioane de ochi, între două persoane ce au conviețuit atâta timp (…). De ce ar trebui să-mi cer scuze pentru ceva de care amândoi au fost supemulțumiți? Jennifer minte când afirmă că eu am doi copii, pentru că sunt trei.

Ea mă apucă de unde poate, o apuc și eu pe ea și nimic mai mult. Două sau trei minute mai târziu m-au prins și m-au aruncat sus, legănându-mă. În acele clipe nu pot spune dacă mi-a atins, cu scuzele de rigoare, fundul, genunchii sau umărul. Noi am câștigat o Cupă Mondială, iar euforia și bucuria extraordinară au fost ceva de nedescris”, a declarat Luis Rubiales, care a demisionat de la șefia RFEF în contextul scandalului.