Ferguson nu mai e ambasadorul Manchester United și trebuie să renunțe la un salariu de 2 milioane de lire sterline pe an, clubul vrea să mai reducă din costuri

Ferguson nu mai e ambasadorul Manchester United și trebuie să renunțe la un salariu de 2 milioane de lire sterline pe an, clubul vrea să mai reducă din costuri
Sir Alex Ferguson, susă foto: Hepta/Photo: Andrew Milligan/PA Wire/dpa

Alex Ferguson își părăsește, la sfârșitul sezonului, rolul de ambasador de 2 milioane de lire sterline pe an (2,6 milioane de dolari) la Manchester United, ca parte a unui exercițiu de reducere a costurilor, anunță France24.

United a înregistrat pierderi de 113,2 milioane de lire sterline pentru anul încheiat la 30 iunie 2024

Fostul antrenor al lui United, în vârstă de 82 de ani, a câștigat 13 titluri în Premier League și două în Liga Campionilor într-un uriaș trofeu acumulat pe parcursul a aproape 27 de ani la Old Trafford.

Clubul a raportat că decizia a fost luată pe cale amiabilă, Ferguson renunțând la rolul de ambasador global la încheierea sezonului.
Ferguson, un obișnuit la meciuri de când a demisionat în 2013, va rămâne director neexecutiv al consiliului de conducere al clubului de fotbal.

Decizia în privința lui Ferguson vine ca parte a unui exercițiu mai amplu de reducere a costurilor la United.
Luna trecută, United a înregistrat pierderi de 113,2 milioane de lire sterline (148 de milioane de dolari) pentru anul încheiat la 30 iunie 2024 – al cincilea an consecutiv de pierderi.

Dar clubul a spus că respectă regulile de rentabilitate și sustenabilitate ale Premier League.
United a inițiat o serie de măsuri de economisire a costurilor, inclusiv un program de concediere prin care a tăiat aproximativ 250 de locuri de muncă.

În prezent, e pe locul 14 în Premier League după un început prost de sezon, cu antrenorul Erik ten Hag sub o presiune intensă înaintea meciului de sâmbătă împotriva Brentford.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:58 - Dominic Fritz: Singura șansă să intre în turul 2 un candidat de dreapta, un candidat reformator, care nu e al sistemului, este Elena Lasconi. Un tur 2 între Ciolacu și Simion ar spulbera încrederea românilor în democrație (VIDEO)
17:52 - Dominic Fritz, cu buldozerele în piețele din Timișoara: Au apărut tot felul de coșmelii în ultimii zeci de ani. Nu vreau să jignesc nicio țară, dar arată ca în Bangladesh și e și un pericol public (VIDEO)
17:37 - Dominic Fritz: Vedem o mentalitate de milițieni politici puși să îi pedepsească pe cei care sunt corecți în fața românilor, ca să păstreze privilegiile pentru cei care au făcut lege împreună cu clanurile de ani de zile (VIDEO)
17:20 - Bogdan Balanișcu, despre listele la parlamentare: Piedone este pe lista colegilor de la Giurgiu, în baza acelui protocol care există de foarte mulți ani între PSD și PUSL (VIDEO)
17:17 - David Popovici evită să mai conducă mașinile de la Ion Țiriac: „Acum am ocazia să spun”
17:03 - O femeie a evadat de 4 ori, cu scopul de a-și amenința fostul soț. Ce pedeapsă a primit aceasta
16:56 - Marilen Pirtea: Unii primari de sectoare se comportă ca niște baroni locali și doresc să își arate mușchii în anumite contexte (VIDEO)
16:52 - Daniel Fenechiu, întrebat cum a fost posibilă intabularea zonei Pieței Unirii: Pe parcursul procedurii de intabulare s-au întâmplat destul de multe erori (VIDEO)
16:37 - Radu Mihaiu: Faptul că un primar de sector autorizează lucrare de infrastructură mare în sine este ilegal (VIDEO)
16:35 - O femeie din Iași a strâns PET-urile pelerinilor de la Sfânta Parascheva. Câți bani a reușit să facă într-o zi