FCSB, Dinamo, Rapid și Steaua riscă să nu primească licență internă și UEFA după decizia tribunalului

FCSB, Dinamo, Rapid și Steaua riscă să nu primească licență internă și UEFA după decizia tribunalului
Foto simbol: Pixabay

Desființarea Asociației Municipale de Fotbal București pune cluburile din competițiile sale într-un pericol imens, potrivit Digisport.ro, care susține că echipe ca FCSB, Dinamo, Rapid și Steaua riscă să nu primească licență internă și pentru competițiile UEFA în sezonul următor.

FCSB, Dinamo, Rapid și Steaua riscă să nu primească licență după desființarea AMFB

Tribunalul București a desființat AMFB pe 26 septembrie. Când se va demonstra că echipele de juniori ale cluburilor bucureștene – FCSB, Dinamo, Rapid, Steaua și Metaloglobus – nu participă în competiții oficiale, cum erau cele ale AMFB, acestea nu vor putea să primească licență de participare în întrecerile interne și externe.

Altfel spus, dacă lucrurile nu se vor schimba față de momentul actual, echipele bucureștene nu vor primi licență internă și nici licență UEFA pentru sezonul 2026-2027. Pentru stagiunea actuală nu există niciun risc din acest punct de vedere, întrucât AMFB funcționa la startul campionatului, deci cluburile în cauză aveau echipele de juniori înscrise în competiție.

Federația Română de Fotbal a făcut demersuri după decizia tribunalului și poate ajuta concret la înființarea unei asociații noi, la care să se poată afilia cluburile bucureștene care se aflau sub umbrela AMFB.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Fiica Oanei Roman are salariu la 10 ani. Din ce își câștigă banii
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:23 - Poliția Română a confirmat că cei trei copii dați dispăruți au fost depistați alături de tatăl lor în Serbia: „La acest moment, minorii sunt în afara oricărui pericol”
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare
20:58 - Ce mesaj a postat Liam Payne cu o oră înainte să moară. A căzut de la etajul 3 al unui hotel
20:57 - Raluca Turcan, despre referendumul lui Nicușor Dan: Să dăm o Ordonanță de Urgență, să fie secțiile de votare suprapuse și să sprijinim o consultare a bucureștenilor, care este necesară pe niște chestiuni foarte importante (VIDEO)