FC Barcelona, amendată de UEFA pentru mesajul nazist pe care l-au afișat suporterii în Liga Campionilor (FOTO)

FC Barcelona, amendată de UEFA pentru mesajul nazist pe care l-au afișat suporterii în Liga Campionilor (FOTO)
Foto simbol: Pixabay

FC Barcelona a primit o amendă de 10.000 de euro din partea UEFA pentru un banner afișat de suporterii catalani pe stadionul lui Monaco, în 19 septembrie, în timpul partidei din prima etapă a Ligii Campionilor, transmite Catalannews.ro.

Suporterii lui FC Barcelona au afișat un mesaj nazist

Forul continental consideră că unul dintre bannerele afișate de suporterii lui FC Barcelona a reprezentat o încălcare a politicilor antirasism.

„Flick Seil”, scria pe bannerul respectiv, o aluzie la antrenorul Hansi Flick printr-un joc de cuvinte inspirat de salutul nazist „Sieg Heil”. Chiar și fontul folosit a fost unul similar cu cel de pe inscripțiile din perioada Germaniei naziste.

În jur de 500 de fani catalani și-au însoțit echipa favorită la meciul din Principat, câștigat de Monaco cu 2-1.

Clubul a condamnat atitudinea fanilor

Vicepreședinta lui FC Barcelona, Maria Elena Fort, condamnase deja acțiunea suporterilor ca fiind „ridicolă”.

„Dezgustător și trist să vezi pe cineva care spune că iubește clubul că acționează într-o asemenea manieră. Totul are o limită. Acest lucru nu se poate repeta”, declara oficiala lui FC Barcelona într-o postare pe X.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:07 - România, sub potop în acest weekend. Acestea vor fi cele mai afectate județe din cauza furtunii puternice
20:05 - Autorul jafului armat din Iași nu a fost găsit. Angajații băncii au apăsat târziu butonul de panică
19:32 - Ionuț Stroe, despre scenariul ruperii coaliției de guvernare: „Sunt tensiuni, sunt situații extrem de dificile, discuțiile aproape că nu mai există”
19:30 - Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată pe 30 noiembrie. Diana Stoica (USR): E o tâmpenie! Dacă ai o dată în care s-a întâmplat ceva, nu poți să muți parada doar pentru că nu te-a dus capul când ai comasat alegerile, să nu pui fix peste Ziua Națională (VIDEO)
19:20 - Ionuț Stroe, reacție după ce Iohannis a anunțat că nu candidează la parlamentare: „Subiectul pentru noi este unul închis” / „Am retras amendamentul tocmai pentru a nu se mai specula politic”
19:13 - Anchetă internă la o multinațională din Timișoara. O angajată s-ar fi sinucis
19:07 - „Este bună doar pentru petreceri”. Care a fost reacția unei turiste britanice după ce a fost sfătuită să nu viziteze România
19:00 - Dan Cristian Popescu (PSD): “Fiecare partid încearcă să facă o majoritate în jurul său la nivel local” (VIDEO)
18:59 - Acestea sunt pensiile care se transformă, din oficiu, în pensii pentru limită de vârstă. Precizări importante făcute de Casa Națională de Pensii
18:41 - Sacrificiile făcute de Ana Bodea pentru a deveni balerină. A suferit și de anorexie